Postat av Niclas 2017-04-05

Grand Slam 75 Färjestad 2/4

Söndagens Grand Slam 75-omgång avgörs på Färjestad och jag tycker omgången ser riktigt intressant och spännande ut. Visst, en del av loppen är riktigt usla och håller knappt P21-klass, men det är väl så det här spelet ska se ut?

 

GS75-1, 2140a:

Redan i det inledande loppet hittar jag dagens jättedrag och jag går all in och spikar 8 Dancelli. Han har svarat för två riktigt fina lopp på slutet och har då fått göra allt jobb själv. Senast höll han strålande från dödens och såg kanonfin ut. Riskerar dock få göra slitgörat igen, men jag tror han klarar det och krossar motståndet. Favoriten 2 Bacan Degato är fältets bästa häst, ingen tvekan om det, men han gör årsdebut och ska gå med skor. Borde därmed vara chanslös, i alla fall är han det i mina ögon...

Rank: 8-5-2-4-3-1-6-9-7

 

GS75-2, Dubbelcupen, 2140:

4 Smedsbo Faksen gjorde två kanonlopp i Frankrike för fem veckor sedan och var fullständigt överlägsen vid segern. Har fått ta igen sig efter det, men är nu redo för nya stordåd. Jan Olov Persson skickar ner hästen ensam från Hudiksvall och jag tror inte han gör det bara för att delta. Nej, det här vinner Smedsbo Faksen som återigen får Björn Goop i sulkyn.

Rank: 4-6-1-3-7-8-9-5

 

GS75-3, Lärlings/Ungdomslopp, 2140a:

Ett väldigt öppet lopp och här gäller det att strecka på så mycket man kan. Jag streckar de sex mest spelade, det är de jag tror har bäst chans att vinna loppet. Tipsettan med tvekan till 5 Lucky Dice, som var bra vid spetssegern näst senast. Gick hyggligt från kön senast men hade för långt fram då. Han är startsnabb och kommer han till spets kan han leda runt om. 9 Leon Brodde vill inte göra särskilt mycket själv, men skulle han få en ryggresa fram till 250 kvar så kan han blåsa ner de andra till slut. farten finns, men han visar det inte först efter lite övertalning. 6 BT's Viclando stannade sista 100 senast och lämnade en del frågetecken efter sig. Har inte startat på två månader och är svårbedömd. Han är dock inte så tokig om han är i normal författning och han ska räknas här. 4 Puketorps Julius fick inte vara ifred i ledningen senast men höll bra som knappt slagen. Kan öppna bra men kan få press igen och lär då släppa. Kan dock vinna med fritt i tid. 2 Tritolina F spräckte segernollan senast efter en invändig resa med perfekt lucka i sista kurvan. När hon fick anfallsorder över upploppet small det bara till och hon avgjorde på ett mersmakande sätt. Får en fin resa här och vinner igen? 1 Quite Wish gör årsdebut och är svårbedömd, men jag vet att Stenströmer håller honom högt och han har inte visat hela registret än. Kan behöva loppet men jag vågar inte släppa honom.

Rank: 5-9-6-4-2-1-3-12-7-11-10-8

 

GS75-4, 2140a:

5 Macho Look såg fin ut som fastlåst senast och har ett bra läge här. Han är startsnabb och jag tror han blåser till spets direkt. Kan mycket väl leda runt om. 8 Sparkled Face håller toppform och hon höll bra från dödens näst senast. I tisdags startade hon igen och avslutade då hyggligt som fyra. Tråkigt läge såklart, men med formen på topp tror jag hon kan blåsa ner alla till slut om det klaffar. 9 Fred Cobra tappade konceptet fullständigt senast då han blev het som en spis när han kom till ledningen och bara drog iväg. Var totalt överlägsen och såg kanonfin ut. Håller han sig lugn här kan han städa av de andra till slut. 6 Seronera är bra för klassen men har inte visat det på slutet. Sköter hon sig tror jag hon vinner detta. Favoriten 10 Conny Sisu har inte rosat marknaden i år och han måste visa något innan jag tror på honom.

Rank: 5-8-9-6-10-1-7-4-3-2

 

GS75-5, 2140a:

4 Catch And Release spräckte även han segernollan senast och var riktigt fin från ledningen då. Han är startsnabb och jag tror han dyker till ledningen här också. Kan hålla hela vägen! Jag dubblar dock med 7 Fortuna BR som gjorde ett kanonlopp senast. Hon hamnade i dödens med 1200 kvar men krigade hela vägen och var knappt slagen. Får förmodligen gå i dödens idag igen, men så bra som hon var senast så lär hon kriga om segern även här.

Rank: 4-7-11-1-3-12-8-5-6-9-2

 

GS75-6, 2640a:

9 Perfect King aviserar årsdebut och kapacitetsmässigt finns det ingen som slår honom. Men, han har lite svårt att gå felfritt och han är inte att lita på. Klarar han sig runt utan galopp ska han ses med bra chans, trots årsdebut. 6 Photo Frecel fick en drömresa senast med rygg fram till upploppet och avgjorde på två steg. Har dock en lite speciell aktion och det är nära galopp nästan hela tiden. Felfri segerstrider han! 1 Frisco Runner avslutade klart godkänt senast men hade för långt fram. Distansen är rätt idag, men läget kan ställa till det då han är allt annat än startsnabb. Hittar han fritt spår i tid kan han ta ner de andra till slut. 10 Hush Teemer avslutade bra senast och var klart förbättrad. Med en smygresa kan han ställa till med en storskräll. Det kan även 7 Peanut Rock göra, som även han går bra till slut och gynnas av distansen.

Rank: 9-6-1-10-7-4-8-2-5-3

 

GS75-7, Stolopp, 2140a:

8 Unheard Of ramlade ner på innerspår i första kurvan senast och satt då sist invändigt. Kom ut i andraspår med 650 kvar, fick backa sig ut i tredjespår med 500 kvar och gick till attack i femtespår runt sista kurvan. Fick för långt fram, men avslutade strålande och såg jättefin ut. Trots läget idag tror jag hon får sin revansch här och att hon blåser ner alla till slut.

Rank: 8-10-7-11-5-9-2-3-4-1-6

 

Mitt system ser därmed ut så här:

Lycka till med liren!