Postat av Niclas 2017-03-29

V86 Åby/Solvalla 29/3

Åby och Solvalla delar på veckans V86-omgång och det ser på förhand väldigt intressant ut. Jag tror det kan smälla rejält ikväll och jag garderar upp favoriterna. Som vanligt gör jag ett andelssystem på Pressbyrån Svava Uppsala och andelar dit köper ni via tillsammans-sidan: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/QXHZ-2J4W-21456

V86-1, Xpress-sprintern, 1640a:

3 Amazing Dynamite är en riktig tuffing som inte är rädd för att gå i dödens. Han gör nu årsdebut och är såklart väldigt svårbedömd, men han kan mycket väl avgå med segern ändå. Även 7 Akerman gör årsdebut och han kan avsluta riktigt vasst. Båda dessa håller jag som de två bästa hästarna i fältet, men just det att de årsdebuterar gör att jag plockar med två till. 1 Balfour galopperade bort sig direkt i starten senast när BG försökte köra om ledningen. Han måste tas lugnt från start för att gå iväg felfritt och det vet Janne Norberg. Sen lär han köras framåt så fort det bara går och han kan krossa alla trots den ovana distansen. 4 Lightning Photo är riktigt startsnabb och jag tror han sitter i ledningen här. Därifrån kämpar han hela vägen och det är inte helt otroligt att han kan hålla undan.

Rank: 3-7-1-4-2-8-6

 

V86-2, 2640:

12 Coffie UNG galopperade redan innan bilen släppte fältet senast och tappade en del på det. Kördes sen invändigt och avslutade riktigt vasst till slut. Kördes dock upp i vagnen framför då han inte fick fritt och galopperade över mållinjen. Såg dock fin ut och kan blåsa ner alla till slut här. 10 Super Benny fick en fin resa senast och tackade för det genom att avgöra på speed kort före mål. Kan få en kalasresa här och med ryggar fram till 300 kvar blir han livsfarlig till slut. 11 Bruiser Pace var enormt bra när han trots en inledande startgalopp fräste förbi de andra över upploppet näst senast. Senast glömde Ville att köra och satt då fast i en iskall rygg. Kan även han blåsa ner alla över upploppet. 8 Sansiro Gel var fin vid segern näst senast och satt sen fast i ett V75-lopp senast. Kan få en fin resa här och är inte golvad. 5 Mr Mayday avgjorde på ett bra sätt senast och var totalt okörd i mål. Klarar han att gå iväg från spåret är han med i matchen igen. 7 Carla d'Eronville har en lite speciell aktion, men hon går bra ändå. Avslutade helt ok senast och håller den fina formen. Gynnas av distansen och kan få en fin resa. Inte helt borta. 1 Kimbee Dream har två lopp i kroppen efter en lång frånvaro och har gått framåt med dem. Intressant läge här och leder loppet länge, kanske hela vägen?

Rank: 12-10-11-8-5-7-1-4-9-2-13-6-3

 

V86-3, Xpress-stayern, 3140a:

10 Rajesh Face blir omgångens största favorit och det förstår jag efter de fina uppvisningar han har haft på slutet. Då har han vunnit från ledningen, nu inleder han i alla fall från bakspår. Går han som han gjort i de två senaste loppen blir han såklart svårslagen igen, men Adrian har bränt med en del favoriter de senaste dagarna och jag tycker det är givet att gardera. 12 Tromb Access gjorde comeback senast och kördes väldigt passivt. Satt långt bak i kön och blev utknuffad i tredjespår med 350 kvar. Avslutade fullt godkänt i skymundan och såg jättefin ut. Lär köras lite mer offensivt ikväll och kan tugga ner de till slut. 4 Wallaby blev het som en spis i ledningen näst senast och drog iväg i eget tempo. Det höll inte hela vägen såklart, men han gjorde ändå ett bra lopp. Senast klarade han inte av den berömda snäva sista kurvan på Momarken, men såg fin ut innan det. Kan öppna bra och jag tror han tar sig till ledningen här. Håller han sig lugn kan det hålla hela vägen. 7 Ursus Hoff kördes lugnt senast och satt kvar i kön hela vägen. Hade t.o.m lite problem att hänga med i det tuffa tempot. Gynnas av lång distans och felfri är han med i segerstriden. 5 New Future avslutade vasst efter en sen lucka senast och är i fortsatt fin form. Kan hon hitta en bra rygg kan det bli kul över upploppet. 1 Trust Boom Bay avslutade vasst på Momarken senast och var inte stort slagen. Formen är bra, men läget är ingen höjdare för honom då han inte är så snabb ut. Men det finns ju open stretch på Åby...

Rank: 10-12-4-7-5-1-2-11-9-6-8-3

 

V86-4, Stolopp, 1640a:

Toppstammade 5 Gina Boko (Brad De Veluwe - Rae Boko) återkommer efter en tids frånvaro och gör en mycket intressant start. Hon är startsnabb och Ludde lär ladda för ledningen. Jag tror de lyckas ta sig till ledningen tämligen omgående och väl där tror jag hon blir svårslagen. Jag tror det är spets och slut som gäller och jag spikar utan att tveka!

Rank: 5-2-6-12-8-10-9-3-4-1-7-11

V86-5, Femåringslopp för ston, 2140a:

4 Charisma KW gör en intressant årsdebut. Hon stod för några riktigt vassa lopp förra året och räknas som en av de bästa i kullen. Hon är startsnabb och från ledningen säljer hon sig dyrt. Ett givet segerbud här. 3 Going Diablo blev det ett ordentligt skrik på senast men hon tröttnade den sista biten från ledningen. Årsdebut då, bättre distans nu och förmodligen blir det rygg ledaren här. Det kan vara segerreceptet då hon är sylvass på speed och hon ska inte räknas bort här. 2 Donatella Center fortsätter jag att jaga. Hon fick gå större delen av loppet senast i dödens och höll med tanke på det mycket bra. Kan få en fin resa här nu och hennes speed lär bita bra till slut. Formen är på topp i alla fall! 5 Diva Deo avslutade vasst senast efter en fin resa. Hon får nog gå bakifrån ikväll också, men visst kan hon hinna fram.

Rank: 4-3-2-5-7-8-1-6

 

V86-6, 2140a:

3 Antonio Tabac hade pausat inför senast men fick en fin resa och avgjorde på ett bra sätt över upploppet. Lär gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen och har ett bra läge här då han är startsnabb. Från ledningen säljer han sig dyrt och han kan leda det här runt om. 4 Island Life blir storfavorit och han jagar femte raka segern här. Även han är snabb ut, men jag tror han får gå i dödens ikväll. Har dock så hög kapacitet att han kan klara det också och han är given på kupongen. 2 Snyting galopperade kort efter start senast och tappade många meter. Kördes ikapp invändigt och satt till slut fast med lite sparat. Formen verkar vara på g igen och han kan avsluta ruskigt vasst. Inte helt borta.

Rank: 3-4-2-9-6-8-10-5-7-1

 

V86-7, Tilläggsjakten, 2140:

Åbys alldeles egna påhitt och de här loppen gillar jag! Jag gillar också min spik i loppet, 3 Twin Peaks! "Nu går Niclas på droger", tänker ni säkert, men faktum är att hon är i absolut toppform vilket man inte kan säga om hennes konkurrenter. Dessutom hängde hon med bra bakom Rio Grande senast och slog då några bra hästar också. Hon kan avsluta riktigt vasst och jag tror hon får en fin resa här och blåser ner alla till slut.

Rank: 3-6-2-8-10-9-5-7-1

 

V86-8, 2140a:

Travets svar på Dr Jekyll & Mr Hyde aviserar årsdebut och går 9 Seedorf OMF felfritt så vinner han det här utan problem. Nu är det inte så enkelt med honom och han kan ställa till det för sig precis när som helst. Bästa hästen i fältet, men given att gardera. 6 Pebbe Simoni fick ge sig mot Bruno Di Quattro kort före mål senast men gjorde ändå en bra insats. Brukar höja sig när han kommer till Sverige och går bra både från ledningen och från kön. Om inte Jorma kör vilse så kan han vinna detta. 1 Ja El Tomcat har gått i monté på slutet med inte alltför stor framgång. Han avslutade dock bra senast och formen ska vara fortsatt fin. Har ett intressant läge med en intressant kusk bakom sig och kan vara en segeraspirant. 2 Bostonz Credit hängde med helt ok från tredje inner senast, men hann inte med att växla tempo sista 75 meterna. Bra läge och kan få en fin resa och hon har ju en sylvass speed till slut. Inte helt golvad här. 3 King City är en riktigt bra häst, men har inte vunnit på distansen trots 14 försök. Jag tror inte han vinner nu heller och tar därför inte med honom....

Rank: 9-6-1-2-3-5-7-10-8-4

 

Andelssystemet ser därmed ut så här:

Lycka till med liren!