Postat av Niclas 2017-03-26

V75 Halmstad 26/3

Det är ju lönehelg och då passar ATG på att köra en extra V75-omgång under helgen. Halmstad är det som kör, vilket betyder att vi är garanterade en sommarbana med valfri balans. Omgången ser lite lurig ut och jag tror det kan bli hyfsat betalt. Bl.a så vädrar jag en jätteskräll i V75-6....

Som vanligt gör jag ett andelssystem för Pressbyrån Svava Uppsala och andelarna köper ni på Tillsammans-sidan: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/QXHZ-2J4W-21456

Observera att första V75-loppet går iväg kl 14.30, samt att vi ju har ställt om klockan inatt! Mycket att hålla reda på!

 

V75-1, 1640a:

Favorit ser 1 Star Advisor Joli ut att bli, trots årsdebut. Nu är det dock inga jättepositiva tongångar från stallet, då hästen varit väldigt sjuk under vintern och man vet helt enkelt inte var man har honom. En sån favorit gillar jag och jag schasar bort honom från systemet. Tipsettan går till 3 Augustus F som såg fin ut runt sista kurvan senast, men galopperade i utgången av densamma. Såg inte helt tom ut då och hade nog tagit ner många i spurten. Här har han ett bra läge, han är väldigt startsnabb och skulle han lyckas ta sig till ledningen är han hästen att slå. Går dock bra bakifrån också och ska ses med en bra segerchans. Ska dessutom gå barfota fram för första gången i karriären! 5 Napoleon CD togs lugnt från start senast efter galoppdebaclet näst senast. Det innebar att han hamnade långt bak i fältet och satt sedan fast fram till 350 kvar. Avslutade bra då i en snabb avslutning och visade att formen sitter där. Även han är väldigt startsnabb, men hittar knappast till ledningen nu. Ska köras barfota runt om och är ett hett segerbud ändå. 9 Top Of The World ramlade ner på innerspår direkt senast och blev kvar där loppet igenom. Det såg dock inte ut som att det fanns nåt sparat, alternativt att Torbjörn inte körde något med honom. Han går överlägset bäst i spets, men kan gå hyfsat bakifrån ibland också och har han en bra dag är han med i striden här. 4 Alkalizer Am gör årsdebut och är svårbedömd. Han har ingen jättelysande statistik över kort distans och inte heller i årsdebuterna, lik förbannat plockar jag med honom! Blir det hårt tempo hela vägen gynnas han enormt och då är han inte borta. Avslutar alltid vasst och kan överraska.

Rank: 3-5-9-4-1-8-2-7-11-10-6

 

V75-2, Treåringslopp, 2140a:

Nio orutinerade treåringar ska ut och det här är inte lätt att bena ut. Jag tar det säkra före det osäkra och plockar med alla hästar och hoppas på en skräll modell större. Tipsettan går ändå till 2 Al's Espresious som har fart så det räcker och blir över i den här klassen. Han är dock inte att lita på och det kan bli galopp när som helst. Gick bra senast och formen är fin. 4 Super War Horse öppnade otroligt långsamt i den enda starten bakom bilen hittills, men jag misstänker att han kan öppna bättre än så. Gjorde ett bra lopp senast och är med i striden igen. 3 Virtual Leg ser ut att bli favorit och det kan vara en favorit i fara. Löste visserligen Sverigedebuten på ett bra sätt från rygg ledaren och såg fin ut, men ska köras i ryggar igen och då kan hon komma bort. Ser dock ut att vara en riktigt fin häst och löser det sig under vägen är hon med i striden. 9 Exquisite Sisu avslutade tvååringssäsongen med att vara trea i Breeders' Crown och hängde då med bra. Årsdebut nu och kanske inte redo för stordåd ännu, men har hög kapacitet och går inte att räkna bort. De fyra tror jag mest på, men jag tar som sagt alla hästarna här.

Rank: 2-4-3-9-6-1-5-8-7

 

V75-3, Fyraåringslopp, 2140:

11 Ferrari River gör årsdebut och han blir löjligt spännande att följa i år. Vann ett högklassigt lopp i säsongsavslutningen senast och såg dunderfin ut. Men nu är det som sagt årsdebut och han är svårbedömd. Som favorit känns han helt iskall och jag spikar emot istället. 10 Romeo Face vann sin årsdebut efter att ha körts i sann Kolgjini-style, dvs pang på direkt till ledning och sen dra som bara den. Uppgiften lyckades och han såg riktigt fin ut. Lär gå ytterligare framåt med det loppet i kroppen och Ludde kommer garanterat att köra framåt tidigt igen. Jag tror han sitter i ledning efter 5-600 meter och sen kommer ingen i närheten.

Rank: 10-3-14-11-6-13-2-9-1-7-8-5-12-4

V75-4, Stolopp, 2140a:

6 Like A Star har sett bländande ut i årets två starter och båda har slutat i överlägsna segrar. Senast var hon fantastiskt bra då hon trots en tuff inledning med tredjespår första 500 kördes till spets och sen bara gick ifrån till en lätt seger. Motståndet idag är likvärdigt och jag tror det blir en repris. Visst, hon är jättestor favorit och enormt hårt spelad, men även de vinner sina lopp ibland....

Rank: 6-1-2-3-11-5-9-7-4-10-8

 

V75-5, Diamantstoet, försök, 2140a:

2 Ultra Bright svarade för en bra årsdebut och gick strålande bra sista 300 när hon väl fått fritt fram. Hon lär gå framåt rejält med det loppet i kroppen och har ett perfekt läge här då hon är enormt startsnabb. Hon tar hand om ledningen utan prut och kan mycket väl leda runt om, men jag väljer ändå att gardera då det är bra motstånd. 3 Jessica Highness var riktigt fin vid segern senast och visade strålande form. Får en fin resa här och kan blåsa ner ledaren till slut. 12 Helga Palema vann på ett bra sätt senast och är van vid tufft motstånd. Kan avsluta ruskigt vasst och är inte golvad. 11 Othala hade en svår uppgift senast och kom aldrig in i loppet. Kan även hon avsluta vasst och är ett givet bud. 10 Lonely Star har inte fått till det riktigt på slutet men har kapacitet för att fälla hela gänget. Även hon kan spurta sylvasst och ska inte nonchaleras.

Rank: 2-3-12-11-10-5-4-7-13-1-8-6-14-9

 

V75-6, Stayerlopp, 3140:

Dagens sportsliga höjdare och jag vädrar som sagt en skräll här. 13 Carabinieri har sett fantastisk ut under vintern och senast levererade han en toppspurt till slut och hann fram till seger. Jag förstår att han blir favorit här, men jag tror han får svårt att hinna fram idag och chansar bort honom. Tipsettan går till 1 Tumble Dryer som även han har sett kalasfin ut på slutet, men inte fått fritt förrän det varit för sent. Det var samma visa senast, sen lucka när de andra var långt före och en bra avslutning. Här har han ett drömläge och med fritt i tid blir han svår att stå emot till slut. 6 Bravo Navarone återfinns numera hos Kolgjinis och gör en spännande årsdebut. Han hade ett bra fjolår, även om de sista loppen slutade med galopp. Tränar jättebra enligt Ludde, som dessutom nästan lovar vinst direkt i årsdebuten. Jag är inte lika säker men han har ju kapacitet till att göra det. 3 Sevilla gör även han årsdebut och han visade förra året att han kan utmana de flesta över lång distans. Han avslutade dock året med en massa galopper och är inte helt att lita på. Per Nordström säger att han ska hålla samma form som på Axevalla förra sommaren och då vann han ett stayerlopp från ledningen. Det kan bli ledning här också och felfri är han i så fall med i segerstriden.

Rank: 1-6-3-13-15-12-7-8-2-5-9-11-14-4-10

 

V75-7, 2140a:

3 Avec Wine backades ner som sista häst direkt i starten senast och hade väldigt långt fram med 500 kvar. Flyttades ut i spåren runt sista kurvan, men hamnade lite för långt ut och veks inåt igen. Satt sen fast med allt kvar och såg ruskigt fin ut. Nu blir det barfota runt om och jänkarvagn och Nurmos låter klart uppåt. Jag tror han har en bra segerchans här, men det är ingen spik. 2 Flirt Fortuna fick ge sig kort före mål från ledningen senast och kanske att han borde ha vunnit. Nu aviseras det jänkarvagn, barfota fram samt rycktussar, och då känns han klart intressant igen. Leder runt om? 7 Marciano hade avgjort spetsstriden senast när han rullade över i galopp i första kurvan och så var den dagen förstörd. Såg otroligt fin ut i årsdebuten och gör han om den insatsen är han given i segerstriden. 11 New Moon Pellini var riktigt bra senast då han trots dödens plockade ner Flirt Fortuna till slut. Besvärligt läge såklart, men han kan avsluta riktigt vasst och går inte att räkna bort. 8 Malkin gjorde ett kanonlopp senast och föll med flaggan i topp. Läget är inte roligt, men han är stark och tål att göra en del själv i loppen. Kan avgöra på styrkan och är inte golvad.

Rank: 3-2-7-11-8-4-12-10-5-6-1-9

 

Därmed ser hela andelssystemet ut så här:

Lycka till med liren!