Postat av Niclas 2017-03-22

V86 Bergsåker/Solvalla 22/3

Veckans V86-omgång avgörs på Bergsåker och Solvalla och med Nuncio i startlistan är det "bara" sju lopp kvar att lösa. Omgången ser, förutom Nuncio då, ganska lurig ut och jag tror att det kommer bli rätt hyggligt betalt till slut ändå. Det finns många roliga drag som lär hjälpa utdelningen uppåt...

Som vanligt gör jag ett andelssystem åt Pressbyrån Svava Uppsala och andelar köper ni via Tillsammans-sidan: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/QXHZ-2J4W-21456

Nu kör vi!

 

V86-1, 2140a:

1 Global Touchdown travade inte helt hundra senast och galoppen 600 kvar kom som ett brev på posten. Jag räknar med att man fräschat upp hästen nu, annars skulle man nog inte starta. Bra läge, kan öppna snabbt och lyckas han försvara ledningen är mycket vunnet. 2 Overtimeosåfin blev störd till galopp kort efter start senast och fick sina chanser spolierade. Såg fin ut i årsdebuten näst senast och närmar sig formen. Loppets luring! 5 Perfect Dynamite fick en kalasresa senast men agerade bara trögt till slut och var inte bra. Kan bättre än så och omgivningen här är ganska lämplig. Ska vara med i segerstriden. 3 OP's Fabulous är en riktigt bra fyraåring, men gör årsdebut och behöver förmodligen lopp i kroppen. Jag chansar bort honom ikväll.

Rank: 1-2-5-3-7-4-8-6

 

V86-2, 2140a:

4 Magic Gwin gjorde ett kanonlopp efter startgalopp senast och visade full form direkt i årsdebuten. Ruskigt startsnabb och min spetsfavorit. Kan leda runt om! 11 Qamaro CD satt fast med rubbet kvar senast och ska inte nonchaleras här. 9 Gravity Falls satt långt bak i kön och avslutade godkänt sista 600 senast. Kan få revansch här. 10 Quick Tilly plockade fram skallen senast och avgjorde kort före mål. Kan avsluta vasst och ska ses med hyfsad chans igen. 2 Showman Brodde behövde loppet senast då han vek ner sig från spets sista 150. Lär vara förbättrad nu och är med i segerstriden. 1 Mach Number åkte dit i de sista stegen senast, men gjorde ändå en bra årsdebut. Lär gå framåt med det loppet i sig och har ett intressant smygläge här.

Rank: 4-11-9-10-2-1-7-5-6-3

 

V86-3, 2140a:

1 Amazing La Marc hakade på hyggligt senast men borde ändå kunnat bättre. Hon är startsnabb och från ledningen kan hon hålla undan. 11 Hope Solo satt fast med allt kvar senast och såg jättefin ut. Hon är i toppform och trots att distansen kanske skulle varit ett halvvarv längre kan hon sänka alla under slutrundan. 9 Feeka SE gör årsdebut och är svårbedömd. Hon är dock bästa hästen i fältet enligt mig och det kan bli seger direkt. Har en vass avslutning, så det är upp till Oskar att lösa det hela.

Rank: 1-11-9-7-8-4-6-2-5-10-3-12

 

V86-4, 2140a:

8 Albäck Amy galopperade direkt i starten senast och tappade runt 80 meter på det. Kom ikapp fältet invändigt och fick fritt när man svängde in på upploppet. Avslutade riktigt bra som trea och såg kanonfin ut. Ikväll får hon Peter Untersteiner i sulkyn, vilket jag ser som ett stort plus. Jag tror hon sänker alla under sista varvet och spikar henne i ett annars vidöppet lopp.

Rank: 8-7-3-11-10-1-12-2-9-4-6

V86-5, 1640a:

5 Indiana Sund var grymt bra senast då hon trots dödens höll undan till seger. Hon ska ses med en bra chans igen, men det finns några roliga emot som jag bara måste ha med. 1 Comewithaflash är i bra form och har ett fint läge här. Med fritt i tid är hon med i segersnacket. 11 Sugar Daddy var bra i årsdebuten senast och vann direkt. Läget är inte roligt, men blir det bra tempo på loppet kan hans vassa speed bita bra till slut. 3 Castle Rose gör årsdebut, men är ruskigt startsnabb och från ledningen kan det hålla hela vägen ändå. 7 Arrivederci har bra fart i sig och går han felfritt kan han mycket väl ställa till med en skräll modell större här.

Rank: 5-1-11-3-7-10-12-2-8-6-9-4

 

V86-6, 1640a:

Egentligen räcker det med bara en bild av honom, fenomenet 1 Nuncio. Det här vinner han hur lätt som helst, nånting annat är otänkbart.

Rank: 1-3-5-2-7-4-6

 

V86-7, 2640:

1 Casanova Sisu gick hyggligt senast men kan bättre. Har en bra uppgift här, men är inte att lita på från start och det är väl 50/50 om han går iväg felfritt. Jag tycker det är givet att gardera och då främst med 12 Höwings Star som numera kan göra en del själv i loppen. Gick bra sista 700 senast men blev nerspeedad kort före mål. Avslutar vasst och är given ikväll. 2 Coal Trader tappade några meter från start senast och hamnade sist i fältet. Var långt ute i spåren runt sista sväng och avslutade hyggligt till slut. Årsdebut då, har garanterat gått framåt nu och älskar distansen. Ett givet bud! 8 Tequila Palema gick hyggligt i ett montélopp senast. Gillar distansen och har alltid en vass avslutning. Kan speeda ner alla. 6 Leonas Santo fortsätter jag att varna för. Chanslös att ta något från kön senast, men kan få en fin resa här. Formen finns kvar! 14 Beau Mec surras det alltid om, men han har inte visat något på ett bra tag. Lite bortglömd ikväll och då kanske det är dags nu?

Rank: 1-12-2-8-6-14-7-15-9-11-5-4-3-10

 

V86-8, 2140a:

3 Balfour kördes till ledningen med dryga varvet kvar senast och hade sen uppvisning. Lär köras fram i dödens ganska tidigt och kan plocka ner ledaren till slut. 7 Starzinner har glänst i två Untersteiner-starter och är våldsamt startsnabb. Jag tror han tar ledningen och sen får vi se om han kan stå emot Balfour. 9 Explosive River fick en kanonresa senast men avgjorde på ett bra sätt. Kan få loppet här om de två favoriterna kör ihjäl varandra. 1 Scarlets Mirakel gjorde ett topplopp efter startgalopp senast och är i bra form. Felfri tror jag han kan utmana här. 4 Deweykidumnhowe fick gå i dödens senast och gjorde ett topplopp. Formen är på topp och med en smygresa kanske han kan ta sig förbi alla till slut?

Rank: 3-7-9-1-4-11-10-8-6-5-2-12

 

Andelssystemet:

Lycka till med liren!