Postat av Niclas 2017-03-08

V86 Åby/Solvalla 8/3

Veckans V86-omgång delas av Åby och Solvalla. Tyvärr ser det ut att kunna bli en ganska favoritbetonad omgång, men några roliga drag finns och då kanske det kan hända något med värdet i alla fall. Det blir en kort analys av det hela denna gång eftersom jag ännu inte är fullt frisk.

Spikarna:

V86-5: 3 Balfour

Hade väl egentligen helst sett att loppet varit minst ett halvvarv längre, men jag kommer ihåg kvalloppet han gjorde på Åby då han visade att han kan speeda vasst också och då var det inget snack. Motståndet är riktigt svagt dessutom och trots att han egentligen är för hårt spelad så kan jag inte göra något annat än att spika.

V86-6: 1 Önas Igor

Ytterligare en favoritspik men jag kan inte se honom förlora detta. Han avslutade vasst senast efter en sen lucka och var totalt obrukad efter loppet. Har ett perfekt spetsläge här och det är spets och slut som gäller. Blir även han väldigt hårt spelad, men det är inget att göra nåt åt. Skrällarna får komma i de andra loppen.

V86-7: 10 Barkevious Mingo

Jösses, vilket intryck han gav senast när han åkte ifrån alla över upploppet till en överlägsen seger! Han är i sitt livs form och kan mycket väl vara i början av en fantastisk resa. Här möter han tuffare motstånd från ett sämre läge, men han går bra bakifrån också och jag tror han blåser ner alla hur lätt som helst till slut.

Låset:

V86-2: 3 Global Un Poco och 1 Speedy Face

Global Un Poco är en riktig hårding som inte bryr sig om han får gå i dödens, han tar ner de ändå. Han kommer dock tas emot med varma servetter av Ludde och Speedy Face här och det kan bli en riktigt intressant match. De här två står i en klass för sig i loppet och jag kan inte se att segern går till någon annan.

 

Dragen:

V86-3: 6 Aparte

Avslutade bra senast och formen är på väg uppåt. Nu blir det sannolikt barfota runt om för första gången och det vet vi vad det kan innebära. Ska räknas tidigt i detta race!

V86-4: 3 Donatella Center

Avslutade också bra senast och visade att formen är på väg åt rätt håll. Har inte vunnit på distansen än men det är mest tillfälligheter. Lär få en fin smygresa fram till 300 kvar för att spela ut sin sylvassa speed över upploppet. Med i segerstriden!

 

Gardera så hårt ni kan!

V86-1 och V86-8 är två riktigt jämna lopp och snudd på olösliga. Här gäller det att ha så många streck man har råd med, och jag tror det finns en bra chans till skrällar i dessa två loppen. Jag har lyxen att få med alla på mitt andelssystem... Se upp med följande:

V86-1: 12 Västerbo Arthur är äntligen ute på rätt distans igen och kan mycket väl bara köra över alla.

V86-8: 10 Pastell Tilly flög fram över upploppet senast och kan bli mycket intressant ikväll.

 

Mitt andelssystem för kvällen ser ut så här:

Som vanligt köper ni andelarna på Pressbyrån Svava Uppsalas Tillsammans-sida: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/K568-T96D-21456

Lycka till med liren så hörs vi på fredag igen!