Postat av Niclas 2017-03-01

V86 Bergsåker/Solvalla 1/3

v86-bergsaker-solvallaFörsta mars... Datumet som många tränare har längtat efter, för nu är det fritt fram för att köra barfota igen! Spelarna däremot, är jag inte lika säker på om de längtat hit. Det kan dribblas fram och tillbaka med balanserna och till slut vet man varken ut eller in. De första veckorna kommer vara lite småsnurriga, återigen.

Hursomhelst, Bergsåker och Solvalla delar på kvällens V86-omgång och loppen håller ingen högre klass tyvärr. Några av favoriterna ser riktigt starka ut, men vi gör väl ett försök att fälla några av dem ändå? Jag gör som vanligt ett andelsspel för Pressbyrån Svava Uppsala och andelarna köper ni på Tillsammans-sidan: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/PEQ5-B54Z-21456

barfotaV86-1, 2140a:

6 Pinyata Gel är i toppform och vinner när som helst, kanske redan ikväll. Hon har sett jättefin ut i de två senaste starterna och har en vass avslutning. Hamnar hon inte alltför knepigt på det från start är hon ett hett segerbud. 4 Ajlexes Cubano fick gå större delen av loppet i dödens senast och han höll ganska bra ändå. Spetsläge nu och även om distansen inte är den bästa för honom så kan han hålla undan från ledningen. 5 Northern Spy gjorde årsdebut senast och gick helt ok. Lär vara rejält förbättrad nu och har kapacitet för att överraska. 2 Midnight Moon är en riktig spurtkanon som ska ha en ryggresa fram till 2-300 kvar. Kan få det här och kan därmed blåsa ner alla till slut. 8 Magnifik Brodde återkommer efter en liten paus och är svårbedömd. Har dock hög kapacitet och han går inte att räkna bort här.

Rank: 6-4-5-2-8-9-1-11-12-3-7-10

 

V86-2, 1640a:

3 Victor AU fick det visserligen serverat senast men avslutade vasst och intrycket var riktigt bra. Nu har han spetsläge och därifrån blir han svårslagen. 5 Georgie Mae avslutade helt ok senast men det gjorde alla andra också och hon kunde inte ta nånting. Nu snackas det om att man ska ladda från start och då kan det bli intressant. Johnny lär bomba på så länge lampan lyser och kommer hon till ledning utan att det kostar för mycket kan hon hålla undan. Blir det däremot tokkörning mellan mina två förstahästar kan en tredje blanda sig i, nämligen 1 Navigator Sib. Han är i kanonform och har spurtat vasst i de senaste starterna. Nu har han ett perfekt smygläge och med fritt i tid går ingen säker.

Rank: 3-5-1-2-7-4-6

 

V86-3, 1640a:

1 Amazing La Marc stod med 20 meters tillägg senast men efter en pangstart så satt hon i ledning redan efter 100 meter. Fick sedan bestämma som hon ville och gick undan över upploppet till en enkel seger. Hon såg riktigt fin ut och visade att toppformen har anlänt. Har ett perfekt läge här då hon är kusligt startsnabb även bakom bilen och då de värsta motståndarna dras med bakspår tror jag det är spets och slut som gäller för kvällens första spik - Amazing La Marc!

Rank: 1-11-12-4-10-7-3-2-5-6-9-8

 

V86-4, 2140a:

4 Cabaree FC togs lugnt från start senast men kunde ändå glida till ledning efter 500 meter. Därefter var det rena uppvisningen och hon såg riktigt fin ut. Är ute efter ledningen här och hittar hon dit är hon ett givet segerbud. 6 Un Dernier Rire är en riktig tuffing som tycks ha hittat stilen i år. Går bra till slut och kan tugga ner alla på sin styrka. 10 Chablis Premier satt fast senast med en del sparat och såg mycket fin ut. Kan få en fin resa här och sitter han inte fast igen kan han hinna fram till seger. 11 Hambras Lusty Love var fin i en spetsseger senast och spräckte dessutom segernollan. Lurigt läge ikväll såklart, men det här är en bra häst som kan avsluta riktigt vasst och han kan ta ner alla till slut om allt klaffar. 1 Uragano Oro gjorde ett bra lopp senast och är i bra form. Han är stark som bara den och tål att göra en del själv, men han kan inte öppna och riskerar att hamna illa till. Men hittar han ut är han med och slåss om segern.

Rank: 4-6-10-11-1-3-2-9-8-5-7-12

v86-svavaV86-5, 2140a:

7 Garnsey Boko stack direkt till ledningen senast och svarade sedan för en riktigt bra insats då han höll undan för lite mer rutinerade hästar. Visade fin skalle då han inte gav sig och krigade hela vägen in i mål. Här har han en ytterst lämplig uppgift och jag tror han sitter i ledningen ganska tidigt. Sen ser inte jag vem som ska kunna hota honom och trots att han blir väldigt mycket spelad så är han kvällens bästa spik.

Rank: 7-12-11-2-9-10-14-15-8-5-4-13-10-1-3

 

V86-6, Solvallaserien, 2140a:

2 Valley Brodde tillhörde kulltoppen ifjol och gör nu en mycket intressant årsdebut. Han kan behöva lopp i kroppen men är såpass bra att han kan reda ut det här ändå. 5 Antonio Trot gör även han en intressant årsdebut. Kan öppna bra och kommer han till ledningen blir han farlig direkt. 7 Global Touchdown gick i ledningen senast men tröttnade till slut. Jag är inne på att det distansen som inte passade och därmed är det bättre förutsättningar ikväll. Har en bra avslutning och ska inte nonchaleras här. 6 Han Herred kryssade sig fram till seger senast men det var ett tag sedan. Ska ändå kunna blanda sig i striden.

Rank: 2-5-7-6-1-4-3-8

 

V86-7, 2640a:

10 Mellby Dealer satt hermetiskt instängd när man svängde in på upploppet senast, men som genom ett under fick han fritt med 150 kvar och då small det bara till. Sprintade ifrån till en lätt seger och såg bländande fin ut. Distansen passar perfekt och han har givetvis en bra vinstchans ikväll igen. Jag hittar dock några riktigt roliga motbud och strular det det minsta för Mellby Dealer kan han åka dit. 3 Ängens Airman är ingen stjärna men han har en ruskig avslutning och får han en ryggresa fram till 300 kvar kan han blåsa ner vem som helst. 2 Oleander Face satt fast på innerspåret hela vägen senast och hade alla krafter kvar i mål. Han gillar distansen, är hyfsat snabb ut och kommer han till ledningen kan det hålla hela vägen. 8 Staro Fighter flög fram över upploppet senast och jag gissar att Lars Nylander ångrade sig att han inte körde lite tidigare. Nu har hästen fått två lopp i kroppen efter en lång frånvaro och blir bättre för varje start. Distansen är inga problem och med en lite vassare styrning ikväll kan han hinna fram i tid. 7 Hot Pride gör årsdebut och är svårbedömd, men gillar distansen och går inte att räkna bort ändå.

Rank: 10-3-2-8-7-5-1-4-11-9-12

 

V86-8, 2140a:

5 Mood Indigo avslutade vasst senast men hade för långt fram till Balfour. Visade dock att formen sitter där och har ett perfekt läge här. Han är enormt startsnabb och kommer han till ledningen blir han svårfångad. 6 Frantic avslutade sylvasst senast och såg dunderfin ut. Lättare emot nu och ska kunna blanda sig i segerstriden igen. 4 Deweykidumnhowe fick fritt fram på innerspår runt sista kurvan senast och avslutade vasst till en skrällseger. Är i bra form och är inte så tokig. Kan han hänga med i ryggar fram till upploppet kan han fixa en repris. 1 Global Resistance blev stekhet när han kom fram till dödens senast och slocknade runt sista kurvan. Är annars i bra form och lär få en fin smygresa här. Med fritt i tid är han inte borta. 3 Explosive River har två lopp i kroppen och närmar sig formen mer och mer. Med Örjan i vagnen kan vad som helst hända och jag blir inte förvånad om han skär linjen först av alla till slut. 8 Digital Winner gjorde årsdebut senast och lär gå framåt med det loppet i kroppen. Risigt läge såklart, men med lite flyt på vägen kan han avsluta vasst och är inte golvad ändå.

Rank: 5-6-4-1-3-8-10-2-9-11-12-7

 

Därmed ser mitt andelssystem ut så här:

v86-bergsaker-solvalla-0301Lycka till med liren!