Postat av Niclas 2017-02-26

V75 Gävle 26/2

v75-gavleDet körs en extra V75-omgång på Gävle under söndagen och jag spelar ju hellre V75 än V64 på söndagar. Omgången håller väl ingen högre klass, men det ser väldigt intressant ut ändå. Jag tycker det finns lite frågetecken kring några av favoriterna och jag tror det kan smälla till rejält.

Jag gör som vanligt ett andelssystem för Pressbyrån Svava Uppsala och andelar köper ni här: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/M9A3-Y3FK-21456

niclas-analysV75-1, Lars Axelssons lopp, 1640a:

Redan i inledningen hittar jag dagens första spik och jag tår en rå direkt. 8 Höwings Star återkom efter en kortare vila senast och vann direkt på ett bra sätt. Han utvecklades rejält under hösten och den tidigare så kortspeedige sprintern tål numera att göra lite jobb själv på vägen. Visst, han möter två svåra hästar i 3 Origo Tilly och 6 Highspeed Call, men jag tror ändå att Höwings Star brottar ner de till slut. Origo Tilly stressar gärna upp sig och tar till galoppen när det känns motigt och Highspeed Call har ingen superform. Därmed tycker jag att vägen ligger öppen för Höwings Star och spikar.

 

V75-2, 2140a:

Ett öppet lopp som kräver en del streck. 5 Lukas Zaz blir storfavorit, men har en seger och fyra andrapris på sex starter. Nja, han kan vinna, men för mig är han bara en i mängden. 3 Dollar Hornline är i bra form men möter nu lite tuffare motstånd. Når han ledningen är han mycket intressant. 4 Mill York gör debut bakom bilen. Bör kunna få en fin resa och jag tror han är med och hugger om det. Sen har vi då bakspårshästarna; 9 Noble Power, 11 Gateweay Fortuna och 12 Amazing Titania som alla tre är i kanonform. De ska räknas väldigt tidigt och är med i segerstriden så länge det inte strular för dem.

 

V75-3, Stayerlopp, 3140:

Såna här lopp älskar jag! Min drömomgång på V75 är sju femtonhästarslopp, med fem lopp över 2640 eller längre samt två lopp över 2140. Men det lär aldrig hända... Hur som helst, 11 Aileron blir klar favorit och visst har han gjort det bra på slutet. Han har dock tjänat snabba pengar, han är klart tveksam över distansen och han tar inte alltid i så det knakar. Jag dissar honom helt och spikar emot istället! Nu blev dock min spik från början, 15 Limoncelli, struken och jag fick tänka om en del. Det slutade dock med en ny spik! 7 Ladyofthelake är i bra slag och hon gör sällan ett dåligt lopp. Hon har ett tungt slutvarv att tillgå och tål att göra jobbet själv. Jag tror hon får en fin resa under de två första varven och krossar allt och alla under sista 7-800. Kör i tid bara, Pierre!

 

V75-4, 2140:

Kallblodsloppet är väldigt öppet och här gäller det att måla på så mycket man kan. Jag tar med sju hästar och hoppas att det räcker. 1 Mix Mollyn har inte visat något på ett bra tag nu och trots det fina läget chansar jag bort honom. 3 Vestpol Gladiator är i toppform och får en fin resa här, Given i segerstriden. 4 Aston är osäker av sig, men när han går felfritt duger han ganska långt. 7 Ulsrud Troll gjorde två riktigt bra insatser på V75, men var lite sämre senast. I normalt slag är han med i striden igen. 8 Gärdsjö Aragon är en personlig favorit och han blixtrar till emellanåt. Bjuder han till är han med och slåss om det. 9 Myllkärrs Sune gjorde en bra comeback senast och lär gå framåt med det loppet i kroppen. Är stark till slut och dyker säkert upp där framme. 10 Blås Undan har varit i form länge nu och verkar bibehålla formen fortfarande. Sa inte nonchaleras här. 12 Storsjarmören spikade jag senast och han gjorde det bra då som knappt slagen tvåa. Står sämre till nu men jag kan ju inte släppa honom...

 

V75-5, Top7, 1640a:

5 Devon Am blir storfavorit och tränaren är väldigt uppåt, men hon riskerar en jobbig resa då 4 Lindeberg är väldigt startsnabb och är den som sitter i ledning. Jag tar med båda dessa två och fyller på med två från lite mer krångligare lägen; 8 Sambuca Knight och 10 Stronghold. Sambuca Knight är på väg mot toppformen och ska räknas tidigt. Stronghold gör årsdebut men det viskas om vassa jobb och att man tror att han kommer utvecklas rejält i år. Given på min kupong!

 

V75-6, Sören Erikssons lopp, 2140a:

7 Malkin NO blir omgångens megalampa och efter uppvisningen senast kan jag förstå att han blir det. Men, nu är det ett halvvarv längre och dessutom hetsar han upp sig väldigt lätt. Jag tycker det är givet att gardera honom och hittar då några som jag har jagat tidigare; 1 Leonas Santo, 3 Dreams Burn Down och 9 Ebony Boko. Ebony Boko blir superintressant här då jag tycker han är en riktigt bra häst och han kan få en kanonresa. Han har en vass avslutning och jag blir inte förvånad om han susar förbi till seger här. Dreams Burn Down trodde jag mycket på senast men distansen blev för lång då. Kan leda runt om nu istället. Leonas Santo är i kanonform och vinner lopp när som helst, det kan vara dags idag om han hittar fritt i tid.

 

V75-7, Amaru Bokos stolopp, 2140a:

6 Genuine Boko fixade sin första seger i karriären senast, men att bli favorit på det känns helt fel. Henne steker jag rakt av och streckar istället de fyra med de sämsta utgångslägena! 14 Misirlou är en riktig slugger som gick riktigt bra senast och hann fram på linjen. Kämpar hela vägen och han är min förstahäst i loppet. 15 Fourteenosix är i kanonform och kan avsluta vasst. Jag är övertygad om att hon är med i segerstriden. 12 Cikoria Frazer är också i toppform och ska inte räknas bort. 13 Carlos Madonna kan avsluta vasst om hon får en smygresa, inte helt golvad.

Därmed ser mitt system ut så här:

niclas-system-gavle-0226Lycka till med liren!