Postat av Niclas 2017-02-22

V86 Åby/Solvalla 22/2

v86abysolvallaÅterigen är det Åby och Solvalla som delar på onsdagens V86-omgång och det är det jag gillar bäst. Inte för att Åby är min hemmabana, utan för att det händer lite mer i loppen på Åby än på någon annan bana. Givetvis har det med open stretch att göra, ett påfund som jag inte gillade i början men nu kan jag inte tänka mig Åby utan de dubbla innerspåren över upploppet.

Omgången ser väldigt svår ut och det lär bli väldigt bra betalt för åtta rätt ikväll. Jag har två spikar som tillsammans är spelade till 11,65% (onsdag kl 01.37). Jag dissar några favoriter helt, någon får åka med på nåder. Som sagt, det kommer bli pengar ikväll! Som vanligt har jag ett andelssystem hos Pressbyrån Svava Uppsala på Tillsammans-sidan och andelar köper ni här: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/M9A3-Y3FK-21456

Nu kör vi!

uppsalaV86-1, 1640a:

Redan i inledningen väljer jag att inte ta med favoriten 4 Barkevious Mingo. Han var ute i en stenhård Bronsfinal senast och kunde inte ta något till slut i en snabb avslutning, men jag tyckte att det rätta trycket saknades i honom ändå. Laddas stenhårt för ledningen här, men jag tror han tröttnar till slut och håller honom som en av kvällens sämsta favoriter. Istället går tipsettan till 9 Rigoletto Jet som imponerade i sin Sverigedebut senast. Avslutade riktigt vasst då och avgjorde på ett bra sätt. Får en fin resa igen och hans vassa speed kan tala segerspråk även ikväll. 6 Wildintention Ås gjorde comeback senast, för övrigt i samma lopp som Rigoletto Jet, och avslutade ruskigt vasst över upploppet efter en sen lucka. Med samma avslutning ikväll kan han plocka ner alla. 7 Bellino B fick en lite stökig väg fram senast men avslutade bra sista 400 och är i fortsatt form. Tar ner många till slut ikväll också, kanske alla. 5 Usain Colt avslutade även han vasst senast men hade för långt fram. Bra läge här och får en fin resa, kan blåsa ner alla till slut. 3 Kamanda höll undan på stumma ben senast och imponerade inte, men lär gå framåt med det loppet i kroppen. Startsnabb och försöker ta hand om ledningen här. Lyckas inte det finns ju alltid rygg ledaren och han ska räknas med en viss chans igen.

Rank: 9-6-7-5-3-4-2-1-8

 

V86-2, Solvallas fyraåringsserie för ston, 2140a:

5 Violet Hill kördes till ledning efter 300 meter senast och fick sen bestämma. Gick undan sista 100 till en lätt seger och såg riktigt fin ut. Lär köras mot ledningen igen och därifrån har hon en bra chans. 3 Star Treatment satt fast senast och fick aldrig chansen. Såg fin ut och formen ska vara fortsatt fin. Kan inte öppna, men kan ta de andra på styrka till slut. 4 Mariana gjorde comeback senast och trots en drömresa i andra ytter kunde hon inget till slut. Lär dock gå framåt rejält med det loppet i sig och nu är det Örjan i vagnen dessutom. Kan få en fin resa och är inte golvad. 8 Unique Juni gör årsdebut och jag tror inte hon är i tillräcklig form för att vinna direkt. Plockas därför inte med på systemet.

Rank: 5-3-4-8-6-7-1-2

 

V86-3, Xpress-stayern, 3140a:

Dags att dissa ytterligare en favorit, nu är det 2 Wallaby som jag inte tror på. Han är visserligen i bra form och avslutade bra senast, men jag tror inte han kan plocka ner ledaren, tillika min spik, i loppet. Vem spikar jag då? Jo, 1 Ritzo! Han hade fått en liten paus inför senast och trots att han fick en fin resa i rygg på ledande/vinnande Starzinner tappade han någon längd över upploppet. Lär vara rejält förbättrad nu och har ett kalasläge då han är startsnabb. Han trivs bäst i spets och taktiken bör vara glasklar för Uhrberg, spets och slut! Jag tror de lyckas med det och därmed spikar jag Ritzo!

Rank: 1-6-2-9-8-10-3-4-5-7

 

V86-4, Mälardalscupen, försök, stolopp, 2140a:

Jag streckar sex hästar här och ja - jag dissar favoriten även här! 7 Takeaway är ganska klar favorit och det är enligt mig obegripligt. Hon har gått hyggligt på V75 på slutet, men hon vinner ju aldrig. Hur hon ska kunna vinna det här loppet är för mig en gåta och jag har inga problem med att hålla henne utanför. Tipsettan går till 5 Kulani som är otroligt startsnabb. Hon kan dock bli lite för hetsig, som senast, och då kan det bli galopp. Felfri spetsar hon och håller hon sig lugn kan hon leda runt om. 2 Irene Sund har gjort det bra på slutet och "står på tur" för en seger. Har ett bra läge och får en fin resa, kan blåsa ner alla till slut. 6 Dashing Kimberley är i toppform och ska givetvis räknas tidigt även här. 10 Sundsholms Fatima återkommer efter en tids vila och är svårbedömd. Har dock hög kapacitet och får en riktig kusk i vagnen ikväll. Kan ta ner alla till slut med lite flyt på vägen. 4 Noomi Skift satt fast i comebacken senast, men när hon väl fick fritt över upploppet fanns det inga krafter kvar. Kan bättre än så och lär vara förbättrad med lopp i kroppen. Ska inte nonchaleras. 1 Donatella Center var sjuk senast och det loppet är bara att glömma. Svårbedömd i comebacken och kan inte heller öppna. Kan hamna illa till men med fritt i tid och nyfunnen form kan hon blåsa ner alla till slut.

Rank: 5-2-6-10-4-1-7-12-11-9-8-3

v86-svavaV86-5, Tilläggsjakten, 2140:

Åbys nya hyllade upplägg fortsätter och det är en uppfriskande proposition. Tipsettan till 4 Elegant Ås som gick bra från ett hopplöst läge senast. Skulle han lyckas ta sig till ledningen kan det hålla hela vägen. 8 Officer CD blir storfavorit och han går ju minst sagt ner i klass. Såg dock inte som bäst ut senast och voltstart är dessutom ett frågetecken. Felfri lär han ha lekstuga, men han är inget säkert kort. 2 Angelo Zaz gjorde ett riktigt bra lopp i dödens senast och var inte stort slagen. Kan smyga med här och ta dem till slut. Inte borta! 3 Dogge Sting gick hyggligt senast men har fått en paus efter det. Svårbedömd, men felfri är han inte så tokig och han är inte heller helt borta. 6 Lasken Palema såg fin ut förra onsdagen men han vinner inte på beställning. Distansen kan vara i kortaste laget för honom, men har han en bra dag ska han kunna utmana om segern.

Rank: 4-8-2-3-6-7-9-1-5

 

V86-6, Active Bowlers lopp, 2140a:

3 Global Un Poco gled ut i dödens med 1300 kvar senast och fick gå där resten av loppet. Knäckte ledaren med 200 kvar och höll sen undan i bra stil. Lite småtrög från start och det blir nog ingen ledning här heller, men ska ändå räknas ed en bra chans. 7 Hotshot Luca var riktigt fin senast och vann på ett behagligt sätt. Väldigt startsnabb och jag tror han lyckas ta hand om ledningen igen här. Kan hålla undan igen. 6 Last Robin Hood lär bli kvällens stora skrik. Avslutade vasst senast efter en sen lucka och såg riktigt fin ut. Claes Sjöström är dessutom väldigt uppåt och det är ingen omöjlighet med en seger. 2 Drizzle CC är inte så tokig och har ett intressant läge. Jag tror han tar ledningen för att sedan släppa, och med fritt i tid tror jag han kan utmana om segern på speed. Inte alls golvad.

Rank: 3-7-6-2-9-1-8-5-4

 

V86-7, Stolopp, 1640a:

4 Hanna Banker avslutade bra sista 700 senast och visade form. Bättre distans ikväll och ett bra läge. Får en fin resa och är ett hett segerbud. 1 Somersault Sally fick en fin resa senast och avslutade också bra sista 600. Kunde dock inte ta sig förbi Kamanda, men gjorde det bra ändå. Intressant läge här och är med i segerstriden. 8 Alwaysinblackpedia var riktigt bra senast och såg mycket fin ut. Bättre distans ikväll men ett uselt läge. Ska kanske inte vara favorit, men kan vinna loppet om hon visar samma form som sist. 5 Stelina har inte vunnit på jättelänge men ikväll kan det vara dags! Gjorde ett kanonlopp i dödens senast och visade att formen är på väg. Står hårt inne i loppet, men det vet ju inte hon om. Kan avsluta vasst och är inte golvad. 3 Florida Queen var ute på fel distans senast och stannade den sista biten. Rätt distans ikväll, bra läge och Flemmings val av två i loppet. Kan mycket väl vara vinnaren!

Rank: 4-1-8-5-3-10-2-9-7-6

 

V86-8, 1640a:

Favoriten 9 Jager Oaks fick rena drömresan senast och avgjorde enkelt till slut. Ikväll blir det dock svårare, för i hans rygg sitter en vrålspeedig herre som bara väntar på att få blåsa ner alla över upploppet. Det är 10 Scarlets Mirakel jag pratar om och han kan verkligen speeda ner ett helt fält över ett upplopp. Han flög fram näst senast och avgjorde i god tid innan linjen. Senast var det dock inte samma tryck i honom och han galopperade dessutom i sista sväng som slagen. Nånting var fel med honom då, men eftersom han kommer ut till start nu igen lär han vara frisk. Jag tror som sagt att han söker rygg på favoriten, skuggar denne hela vägen och sätter in sin dödliga speed med 300 kvar. Det bör räcka för att vinna loppet och jag spikar! Det enda lilla minuset är att Norman kör själv, men ska man åt de större pengarna får man gambla lite. Ramla inte ur sulkyn bara, Peter!

Rank: 10-4-9-3-6-5-12-8-11-1-2-7

 

Andelssystemet ser därmed ut så här:

v86-aby-solvalla-0222Och andelarna köper ni alltså via Tillsammans-sidan: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/M9A3-Y3FK-21456

Lycka till med liren!