Postat av Niclas 2017-02-15

V86 Jägersro/Solvalla 15/2

v86-jagersro-solvallaVeckans V86-omgång avgörs på Jägersro och Solvalla. Det finns en del klara favoriter, men även en del frågetecken kring dessa och bränner de blir det bra betalt. Örjan Kihlström blir som så ofta förr nyckelkusk, vinner han med favoriterna blir det bara kaffepengar till slut. Jag garderar dock och tror på hyfsad utdelning. Jag gör som vanligt ett andelssystem åt Pressbyrån Svava Uppsala och andelar kan ni köpa på Tillsammans-sidan: http://tillsammans.atg.se/lagsida/21456

 

V86-1, Februaristayern, 3140:

9 Razor Kronos gjorde debut för Johan Untersteiner senast och det slutade med seger direkt. Han fick en fin resa och behövde inte göra något förrän 500 kvar, men intrycket och sättet han avgjorde på var riktigt bra. Ska ses med en bra chans igen, men har tidigare varit ganska ojämn i sina prestationer och därför garderar jag. 12 Tinamo Jet dundrade fram i dödens efter halva loppet senast och lade press på ledaren under slutvarvet. Föll på eget grepp men gjorde en bra insats och visade fortsatt form. Han hänger med i alla tempon och med en bättre resa ikväll kan han slå de andra på fingrarna över upploppet. 2 Thaitec har galopperat bort massor med pengar och hade tillhört en annan klass om han behagat gå felfritt. Senast höll han sig dock i trav hela vägen och gjorde ett hyggligt lopp då. Han har enorm kapacitet och felfri är han given i segerstriden, men alltså inget att lita på. 1 MT Guzzinati vinner inte ihjäl sig, men är inte så tokig ändå. Han har ett perfekt smygläge, gillar distansen och formen är ganska hygglig. Kan han få en vilosam resa på innern med fritt sista 300 kan han skrälla. 5 Very Esterel var sjuk senast och gav upp tidigt. Är han tillbaka i form igen kan han ställa de andra schack matt till slut.

Rank: 9-12-2-1-5-10-7-6-3-11-8-4

 

V86-2, 1640a:

1 Mellby Collector vann på ett behagligt sätt senast och var knappast trött när han kom in till stallet efter loppet. Han blir jättefavorit här, med all rätt, och normalt sett ska han vinna det här loppet enkelt. Men, han har spår ett och därifrån har han galopperat tidigare när man laddat med honom från start. Det innebär att han kommer hamna illa till från start och då är han sårbar och given att gardera. Med fritt i tid, eller om Örjan backar sig sist från start, har han ändå en bra chans. Men som sagt, jag garderar. 6 Fuzz satt som klistrad i ryggen på just Mellby Collector senast, men tappade någon meter runt sista sväng. Avslutade ändå bra och är i fin form. Han är snabb ut, men når knappast ledningen. Kan dock få en fin resa ändå och kan överraska. 5 Paparazzi M fick en sen lucka senast och sköt till vasst men hade för långt fram. Såg dock fin ut och här har han spetsläge igen. Jag tror han sitter i ledningen direkt och nu finns det väl ingen anledning att släppa? Han kan mycket väl leda runt om, men det finns ett stort minus - han har aldrig vunnit på kort distans... Men det finns ju en första gång för allting, sägs det...

Rank: 1-6-5-8-12-11-3-7-10-2-4

 

V86-3, 2140a:

9 Calno De Pebrisy aviserar comeback efter en inte alltför lyckad Frankrikesejour. Han visade både fart och styrka under fjolåret och han var bl.a trea med mersmak efter en sen lucka bakom Uncle Lasse i april. Men det var då, nu är nu och han är givetvis svårbedömd. Loppet i sig ser dock inte så blodigt ut och jag tror han är bästa hästen i fältet. Jag tror han har en bra chans att krossa hela gänget under slutvarvet, bara han går felfritt. I en omgång som kräver en del streck måste man ta ut svängarna en aning och det gör jag här genom att chansspika.

Rank: 9-10-8-6-11-3-4-1-5-7-2-12

 

V86-4, 2640a:

11 Titan Brodde körde Örjan bort senast när han satt och sov i kön hela loppet. Gick till snabb attack över upploppet men kunde inte hålla ordning på benen och det blev galopp till slut. Han har skyhög kapacitet, men går inte att lita på då han galopperat i hälften av sina starter. Felfri äter han upp det här gänget till frukost, men jag vågar inte lita på honom ännu och det blir gardering. 4 Big Tuna kördes till ledning efter ett varv senast och gick sen undan på ett behagligt och enkelt sätt6. Distansen är inga problem och gör favoriten bort sig är han ett hett segerbud här. 3 Dictionary blev störd till galopp i sista sväng senast men hade inte haft med segerstriden att göra ändå. Såg inte fräsch ut då, men är uppkollad och eftersom man startar igen är det inga fel på honom. Intressant med Goop och ett givet bud. 1 Dixit Rocq avslutade riktigt vasst sista 500 senast och vann till slut ganska enkelt. Kan inte öppna från start och kan därmed hamna illa till, men med fritt i tid kan han gå rejält till slut och är inte golvad. 9 Peanut Rock hamnade långt ute i spåren i sista kurvan senast och spurtade helt ok, men hade för långt fram. Han gynnas av distansen och har en vass avslutning. Är han bara med dem runt sista kurvan kan skrällen vara ett faktum!

Rank: 11-4-3-1-9-12-7-10-8-5-6-2

v86-svavaV86-5, 2140a:

5 Napoleon CD flög till spets från sjundespår i årsdebuten senast och fick sen bestämma som han ville. Han vann visserligen men fick ändå övertalas den sista biten och han imponerade inte. Lär dock ha gått framåt med det loppet i kroppen och kommer han till ledningen här är han hästen att slå. Han kan hålla undan förstås, men möter bättre motstånd nu och jag tycker han är given att gardera. 4 Rapide Du Pommeau blev grovt bortkörd av Flemming senast och trots en bra avslutning sista 700 var han chanslös att hinna fram till seger. Distansen är i kortaste laget för honom, men han har tidigare gjort bra insatser över distansen och han kan givetvis inte räknas bort. 6 Georgie Mae återkommer efter en tids paus och är svårbedömd. Hon är dock en ständig outsider och går inte att räkna bort i ett sådant här lopp. Kan blåsa ner alla om hon är på rätt humör. 7 Scirocco Sisa avslutade bra senast och är på väg mot toppformen igen. Han är inte så tokig och med de rätta ryggarna kan han bli farlig till slut.

Rank: 5-4-6-7-1-8-2-3

 

V86-6, Lärlings- och ungdomslopp, 1640a:

6 Digital Extreme gjorde ett mycket bra lopp senast och föll med flaggan i topp. Gick då i dödens sista varvet och såg riktigt fin ut. Med en lite bättre resa ikväll är han ett hett segerbud. 10 Etosha Boko vek ner sig i spets igen senast och det är bara att konstatera att han inte ska gå i spets. Får nu gå bakifrån och håller han sig lugn kan han blåsa ner alla sista halvvarvet. 7 Global Resistance fick fritt sent senast och kunde inte utmana om segern. Såg dock riktigt fin ut och gör en spännande start här. Han är mycket startsnabb och kommer han till ledningen kan han bli svår att nå. 9 Coffie UNG fick press i ledningen senast och galopperade till slut som slagen på upploppet. Går bättre bakifrån och kör bara Kim i tid här kan det bli en ny seger. 2 Fudge Ås är ingen segerstaplare precis men ändå inte så tokig. Startsnabb och har ett bra läge, kan skrälla om det klaffar. 8 Deweykidumnhowe fick inte helt fritt senast men såg inte heller ut att ha så mycket sparat. Möter dock lite enklare motstånd nu och trots spåret är han inte helt golvad.

Rank: 6-10-7-9-2-8-4-12-11-3-5-1

 

V86-7, Stolopp, 1640a:

9 Christine Sixteen gjorde debut i ny regi senast och fick en kalasresa i tredje ytter. Avslutade bra men kunde inte svara vinnaren som liftat med i rygg. Lär dock gå rejält framåt med det loppet i kroppen och jag tror hon är betydligt rappare ikväll. Jag tror hon blåser ner allt och alla till slut och chansspikar!

Rank: 9-6-3-11-2-7-4-8-12-1-5-10

 

V86-8, 2640a:

2 Dreams Burn Down fick inte fritt senast och hade lite sparat. Han är snabb ut och jag tror han kommer sitta i ledningen direkt. Kan hålla undan därifrån, formen är som den ska. 7 Perfect Dynamite var fin vid segern senast och är i fortsatt fin form. Trivs bra över distansen och ska räknas tidigt igen. 3 Stand Bayou gör comeback och är svårbedömd. Han har dock inget emot distansen och kan avsluta riktigt vasst till slut. 12 BO Ris flög fram över upploppet senast och vann ganska enkelt till slut. Gillar distansen och kan avsluta lika vasst igen. Inte helt golvad. 11 BBS Bigrina är i fortsatt form och hänger med i de flesta tempon. Har inget emot distansen och kan avsluta sylvasst. Skrällbud.

Rank: 2-7-3-12-11-5-9-4-8-10-6-1

 

Andelssystemet ser därmed ut så här:

v86-jagersro-solvalla-0215Lycka till med liren!