Postat av Niclas 2017-02-13

Första tanken: V86 Jägersro/Solvalla 15/2

Första tanken är precis som det låter, min första tanke om loppen. Efter det gör jag som vanligt jobbet i lopparkivet och då kan det ju bli lite ändringar, men de får ni ju då i tipset som kommer ut natten till onsdagen.

Veckans V86-omgång delas av Jägersro och Solvalla och det här är alltså mina första tankar:

v86-jagersro-solvallaV86-1, Februaristayern, 3140:

2 Thaitec gick felfritt senast och gjorde ett bra lopp. Felfri är han med i segerstriden igen. 5 Very Esterel gillar distansen, men har haft en kort paus och är svårbedömd. 9 Razor Kronos gjorde debut för Johan Untersteiner senast och vann direkt. Med i segersnacket här också. 12 Tinamo Jet kan avsluta ruskigt vasst och är inte golvad.

 

V86-2, 1640a:

1 Mellby Collector är klart bästa hästen i fältet och vinner normalt sett, men just från innerspår har han gjort bort sig förut och jag vill gardera. 5 Paparazzi M fick fritt sent i onsdags och sköt till vasst. Men kort distans är inte hans bästa gren. 6 Fuzz är däremot ute på rätt distans, men motståndet är kanske för hårt? 8 Pinyata Gel är i toppform och kan avsluta vasst. Läget är dock ingen höjdare. 9 Like Lightning är nog förste utmanare, kan avsluta riktigt bra om han är på rätt humör.

 

V86-3, 2140a:

Öppet lopp. 8 Wilma Leggrowbach galopperade under frammarsch senast. Har bra fart i sig, men har haft en paus iför detta. Svårbedömd. 9 Calno De Pebrisy har kommit tillbaka från Frankrike och är även han svårbedömd. har både fart och styrka för att krossa allt och alla. 3 Eldrick Boko har svikit på slutet och har pausat en stund. Löper han upp till vad han kan är han ett hett segerbud, men måste visa att han är tillbaka först innan jag går rakt ut på honom. 11 New Revolution är klart intressant med lopp i kroppen. Går alltid vasst till slut.

 

V86-4, 2640a:

11 Titan Brodde kördes bort senast på V75 och galopperade kort före mål när Örjan försökte reparera det misstaget. felfri har han lekstuga här och Örjan kör knappast bort honom två gånger på raken? Vid gardering är 1 Dixit Rocq, 3 Dictionary och 4 Big Tuna intressanta.

v86-svavaV86-5, 2140a:

5 Napoleon CD var grymt fin i årsdebuten senast. Startsnabb och lär sitta i spets direkt. Spikförslag! vid gardering är 4 Rapide Du Pommeau given trots distansen. Även 7 Scirocco Sisa kan vara intressant.

 

V86-6, Lärlings- och ungdomslopp, 1640a:

Här lär det gasas från alla håll. 9 Coffie UNG hoppade bort sig senast, bakspår och lugn avgång nu. Spurtar ner allt? 6 Digital Extreme var bra senast men vinner inte ihjäl sig. 10 Etosha Boko är kanske bästa hästen och blir intressant bakifrån nu.

 

V86-7, Stolopp, 1640a:

3 You Know Me var riktigt bra senast, kan dock hetsa upp sig och är inte att lita på. 6 New Star Power raketspurtade senast och är i fint slag. Kan blåsa ner alla nu istället. 9 Christine Sixteen såg också fin ut senast och lär vara ytterligare förbättrad nu med lopp i kroppen. Chansspik? 11 Volontary Simplcity spurtade vasst via open stretch senast som storfavorit, bortglömd nu. Kan skrälla!

 

V86-8, 2640a:

2 Dreams Burn Down är startsnabb och gillar distansen. Leder runt om? 3 Stand Bayou klarar distansen, men har varit borta sedan augusti. Svårbedömd och ska inte vara favorit. 5 Je'taime Ruinart är väldigt ojämn, kan allt ibland. Inte startat sedan kvällen före julafton, behöver loppet? 11 BBS Bigrina är i kanonform och spurtar sylvasst. Skräller?

 

Så, där var mina första tankar. Jag återkommer på onsdag med mitt andelssystem till V86.