Postat av Niclas 2017-02-01

V86 Jägersro/Solvalla 1/2

v86-jagersro-solvallaOnsdagens V86-omgång avgörs på Jägersro och Solvalla och det ser ganska intressant ut på förhand. Jag drar till med tre spikar ikväll och därmed finns det gott om utrymme för en del roliga skrällbud. Jag gör som vanligt ett andelssystem för Pressbyrån Svava Uppsala och det är det systemet som presenteras här. Andelar köper ni via Tillsammans-sidan: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/HA5Y-89P7-21456

british-steel-kopiaV86-1, 2640:

6 Rapide Du Pommeau kommer från V75-starter mot värre motstånd än det här och har normalt sett en straffspark. Han är i fin form, spurtade vasst senast över fel distans, och kvällens gäng är inte mycket att bli rädd för. Trots att han blir favorit så spikar jag!

Rank: 6-8-3-4-1-7-5-2

 

V86-2, 2640a:

4 Picasso Tilly gjorde ett bra lopp senast men hann inte fram till seger ändå. Han visade dock form och jag tror han blir svårslagen här. När dessutom Torbjörn Jansson twittrat om att det är hans bästa chans ikväll så stärker det min tro och jag spikar!

Rank: 4-6-7-8-11-10-3-5-9-1-2

 

V86-3, 1640a:

Ett lurigt stolopp där jag kommer att strecka på en hel del. 1 Stella Newmen blir favorit och det tycker jag att hon ska vara. Hon gick bra till slut senast och är i bra form. Hon är snabb ut och försvarar hon innerspåret har hon en bra chans. Men det är inte säkert att det blir så, flera vill till spets och då kan hon hamna riktigt illa till. 12 Vores Wozniacki imponerade stort vid spetssegern senast och gjorde ett bra lopp även gången före. Formen sprutar ur öronen på henne, men läget är ju som det är. Ändå tror jag hon kommer dyka upp i segerstriden. 11 Victoria Vixi imponerade även hon senast, även det i en spetsseger. Med tempo på loppet kommer de här två kriga om segern. 4 Fayette Mall såg fin ut senast, låt vara att det var ett skräplopp hon vann då. Med lopp i kroppen kan hon bli farlig här. 5 Talija Bi fick en tung resa i dödens senast men höll ändå hyfsat bra fram till 100 kvar då det tog stopp. Kan hon få en bättre resa ikväll är hon med och slåss om det. 3 Wilma Laser såg trög ut senast men det berodde nog mest på hästen framför. När Jocke lyfte ut henne för attack blev det galopp istället och så var den dagen förstörd. Har ett bra läge och är inte så tokig. Kan mycket väl vinna om det klaffar. 2 Gizah Boko har inte startat på ett tag och är svårbedömd. Hon är kusligt snabb från start och är ett hett spetsbud. Johan Untersteiner sade i en intervju att alla hans hästar kan vinna ikväll, så det är bara att strecka henne trots avsaknad av lopp. 6 Cantab's Alfa är i bra form och är inte så tokig. Kan hon smyga med fram till upploppet kan hon blåsa ner alla till slut.

Rank: 1-12-11-4-5-3-2-6-10-9-8-7

 

V86-4, 1640a:

10 Eclipse Boko var en riktig supertalang som tre- och fyraåring, men skador och sjukdomar har satt lite stopp för den här hyperkapable hingsten. Han gjorde en bra comeback i december men tvingades till en kortare paus igen. Han är svårbedömd, men har den bästa farten och han kan vinna direkt. 3 All Knight satt fast med rubbet kvar senast och såg fin ut. Han kan öppna bra och får en fin resa. Segerstrider ikväll! 4 Winner Journey trivs bäst i spets och kommer att laddas dit. Kan tänkas vara vinnaren i så fall... 2 Coffie UNG spurtade riktigt vasst i lervällingen senast och såg fortsatt fin ut. Får förmodligen en kanonresa här och ska tas på allvar även här. 6 Marteau De Thor gick ett grymt sistavarv senast och var totalt överlägsen till slut. Motståndet var inte mycket att hurra över, men intrycket var toppen. Gör han om det loppet kan det gå även här.

Rank: 10-3-4-2-6-5-9-1-8-7-11-12

 

svavaV86-5, 2140a:

9 Valentin var smällfin senast och var totalt överlägsen då. Lite tuffare emot nu men ska ändå ses med en bra chans. Kan blåsa ner allt under slutvarvet. 10 Uccello Jet har rätt så hög kapacitet när det flyter för honom. Visst, han vinner inte ihjäl sig, men är såpass bra att han kan slåss om segern ikväll. Formen finns där och han går bra till slut. 1 GR Torpiv är mycket startsnabb och loppets trolige ledare. Kan leda runt om, han är inte så himla tokig. 5 Albir har kapacitet för seger, men har inte startat sedan slutet av oktober och är svårbedömd. Men det är ju Johan som tränar och kör....

Rank: 9-10-1-5-4-2-3-8-7-6

 

V86-6, 1640a:

11 British Steel (på bilden innan texten) har avslutat rykande vasst flera gånger på slutet och är värd en seger. Han har dock ingen tur med spåren heller, och har återigen ett knepigt utgångsläge. Jag tror dock att han flyger förbi alla över upploppet ikväll och spikar utan minsta tvekan!

Rank: 11-3-12-4-10-5-9-2-6-7-8-1

 

V86-7, 1640a:

6 Tuffetto Jet gick i dödens hela vägen senast och gjorde ett jättelopp som tvåa och visade fortsatt form. Han har en vass speed till slut och med en bättre resa ikväll blir han livsfarlig. 3 Spring Moon gick bra sista 500 senast men hann inte fram till seger. Är i toppform och har dessutom ett bra läge. Kan ta ner alla till slut. 1 Mad Lee är ruskigt startsnabb och tar ledningen utan problem. Distansen är den rätta och jag ser det inte som omöjligt att det är spets och slut här. 5 Uncle Tupelo är också i bra form och gick ett helt ok lopp senast. Lite enklare emot nu och ska normalt sett ha en bra chans. Men jag är ändå lite tveksam till hans inställning, därför är han bara en i mängden för mig. 7 Seul En Tete gör comeback igen och är enormt svårbedömd. Kapacitet och fart för seger finns, men finns den där redan ikväll? Kanske... 9 Dyolo In levererar inte alltid och jag har blivit besviken på honom flera gånger. Här kan han smyga med och låta speeden tala över upploppet. Intressant läge. 11 Mitos Gold var strålande bra senast men har ett sämre läge nu. Men det är klart att det kan gå igen...

Rank: 6-3-1-5-7-9-11-12-8-2-10

 

V86-8, 2140a:

1 Make It Quick gjorde ett jättelopp från dödens senast och var bara slagen med ett halvt morrhår. Han kan inte öppna men Kim får flytta ut hästen direkt och sen köra fram till dödens. Kan gå hela vägen ikväll! 6 Cash A Cheque Em var fin vid segern senast och är på väg mot formen på allvar. Snabb ut och får en fin resa. Med i striden igen. 7 Island Life var fin vid segern senast och t.o.m Peter G lyckades vinna med honom! Det är kanske bara kusken emot här? 3 Gigant Proud höll undan med det halva morrhåret senast och gjorde det bra i leran. Startsnabb och tar ledningen, kan det hålla hela vägen igen? 4 Bottnas Commandeur är på väg mot formen igen och han är ju ganska bra när han är som bäst. Kan spurta vasst och är ett givet streck. 9 Pokemon Ås har sett fin ut på slutet men ändå svikit rätt rejält. Här har han dock ett fint smygläge och kan han sätta in slutstöten med 300 kvar kan det bli seger ikväll. 12 Natalie De Vie har nu två lopp i kroppen och närmar sig formen allt mer. Hon har ju hög kapacitet och jag tror hon kan blanda sig i det hela till slut. 8 Evening Prayer kan allt ibland och går inte att räkna bort.

Rank: 1-6-7-3-4-9-12-8-2-11-5-10

 

Andelssystemet ser därmed ut så här:

v86-jagersro-solvalla-0201Lycka till med liren!