Postat av Niclas 2017-01-25

V86 Åby/Solvalla 25/1

v86-aby-solvalla-superjackpotDet blev en svår omgång på Åby och Solvalla och ingen lyckades hitta de åtta vinnarna. Det är samma banor som gäller ikväll och nu är det då alltså superjackpot med ca 27 miljoner till en ensam vinnare. Snacka om spelläge! Omgången ser dessutom inte helt lättlöst ut...

Jag gör som vanligt ett andelssystem för Pressbyrån Svava Uppsala och det är det systemet som presenteras här. Ni kan köpa in er i systemet via följande länk: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/AQH8-NXFM-21456

Åby har förresten tänkt till lite extra ikväll. Eller rättare sagt, sportchefen Jon Walter Pedersen har tänkt till! Det inledande loppet är intressant med tanke på att tilläggshästarna står med 40 meters tillägg. Det kan onekligen göra loppet mer spännande. V86-3 är ett extremt långt lopp som mäter 3640 meter och startas med bil. Synd att bara nio hästar anmäldes. Men Åby och Jon Walter ska hyllas för nytänket!

v86-svava-superjackpotV86-1, Tilläggsjakten, 2140:

Trots att han startar med 40 meters tillägg ger jag tipsettan till 10 Love Palema. Han har dock ingen rolig rad och galopperna på slutet oroar. Men han har bästa farten i loppet och går han felfritt tror jag han vinner detta. 9 Annabelle Dimanche fick äntligen vina senast efter att ha radat upp flera bra insatser. Men det var ett ganska billigt gäng och efter en drömresa. Att hon ska vara favorit kan jag köpa, men inte till ca 40%... 5 Smevikens Cruiser gör debut för Veijo Heiskanen och det är alltid intressant. Hästen har varit hos Veijo ett tag nu och man låter klart uppåt inför denna starten. Stallformen och att hästen kanske behöver något lopp innanför västen oroar en aning, men kapaciteten finns där. 4 Quite A Turbo gick hyfsat senast men inte mer. jag är dock inne på att det var för lång distans, och med tanke på att han kommer hamna ganska hyggligt till här finns chansen till en fin resa och en vass spurt. Storskräll! 6 Countdown är en riktigt bra häst - när han kan gå barfota... Det kan han som bekant inte nu och dessutom har han inte startat sen slutet av november. Felfri har han dock kapacitet för att brotta ner alla och jag vågar inte utelämna honom.

Rank: 10-9-5-4-6-2-1-7-3-8

 

V86-2, Stolopp, 2640a:

1 BBS Bigrina är i absolut toppform och var riktigt fin senast när hon fick fritt runt sista kurvan och blåste ner ledaren till seger. Hon kan öppna bra och det är inte otroligt att hon sitter i ledningen direkt. Därifrån har hon en toppchans att vinna detta, men jag litar inte helt på det och dubblar med 4 MT Khila som såg kanonfin ut senast som fastlåst med lite krafter kvar. Formen finns där också och jag tror inte hon sitter fast ikväll. Däremot ställer jag mig tveksam till favoriten 6 Unchained Feelings, som visserligen gick ett bra lopp i comebacken, men hur ska hon vinna detta? Nej, det går inte...

Rank: 1-4-9-6-11-10-5-3-2-7-12-8

 

V86-3, Extrem Xpress, 3640a:

Dags då för det extremt långa loppet och klar favorit här blir 9 Global Respons. Jag tycker det är helt rätt favorit, han såg fin ut senast som fastlåst med gott om krafter kvar och toppformen sitter där. Det kan vara en bra spik ikväll, men jag väljer att gardera då det finns några roliga motbud. 2 Linus Wibb kommer in i små korta perioder då allt fungerar för honom och han är inne i en sådan nu. Han gjorde ett kanonlopp näst senast då han trots tredjespår i ett varv mitt i loppet spurtade ner ledaren och såg läskigt fin ut. Senast gjorde han också ett bra lopp och såg lika fin ut då. han kan inte öppna, men distansen talar till hans fördel och visst kan han vinna ikväll. 4 Conny Sisu har svikit rejält i de senaste starterna och även Veijo har varit besviken på honom. Men i en intervju sken han upp som en sol när man berättade att hästen är obesegrad från ledningen i fem starter och efter det var taktiken glasklar för Veijo: full laddning mot spets! Han kan komma dit och kanske förlänger den segerraden i så fall. 6 Chosen One såg seg och ovillig ut runt sista kurvan senast men under upploppet bet han i och lyckades ta sig förbi till en säker seger. Han har en vass avslutning och lär hamna ganska hyggligt till. Kan dyka upp i striden till slut. 1 Lasken Palema var bedrövligt usel senast och egentligen borde man inte plocka med honom. Men han har ett fantastiskt läge här och via open stretch kan allt hända. Var det nån som sade "rygg ledaren och slut"?

Rank: 9-2-4-6-1-5-7-3-8

 

V86-4, Fyraåringslopp för ston, 2140a:

Snacka om svårlöst! Egentligen vill jag ta det säkra före det osäkra och ta med alla, men det har jag inte råd med. Så det får bli sex hästar här och så får man hålla tummarna för att jag är rätt ute. Tipsettan till 3 Fuel Flow som satt fast med allt kvar senast och såg mycket fin ut. Örjan upp nu viskar om att det är lite läge att gå all in och jag ser det inte som otroligt att hon vinner detta. 5 Queen Frecel avslutade bra senast och hon är i bra form. Kan dessutom öppna hyfsat och kommer hon till ledningen kan hon dirigera det här runt om. 9 Amalia Cash var grymt bra senast - men det var i mitten av november.... Väldigt svårbedömd med andra ord, men det hon har visat upp hittills gör henne till ett hett segerbud ändå. 4 Perfect Beauty hängde med hyggligt senast och är i bra form. Haugstad vinner ju med allt numera och kanske att han kan fixa stoets första seger? 1 Västerbo Morning är inte så tokig och har ett bra läge. Kan hänga med invändigt och få fritt till slut, större under har ju skett... 6 Valborg Marje vann direkt i debuten på ett bra sätt efter en fin resa, men även det var i mitten av november. Svårbedömd även hon, men intrycket var fint och hon åker med på lappen.

Rank: 3-5-9-4-1-6-7-10-2-8-12

 

V86-5, Stolopp, spårtrappa, 2140a:

Redan när startlistorna kom stack en häst ut i mina ögon - 11 Cabades. När jag sen så att hon inte blir favorit var jag ännu gladare och tänkte att spiken var klar. När jag efter det läste att hon tränar jättefint, känns kanon och kommer göra ett bra lopp direkt - ja då var det klart. Fram tills jag skickade ett meddelande till Marcus Lindgren via Twitter, och fick detta till svar: marcus-lindgrenJag tror fortfarande att Cabades har en bra vinstchans, hon är en riktigt bra häst bara hon håller ordning på benen, men efter det uttalandet fegar jag till det och dubblar med 8 Kash Brodda som ju är en bra häst även hon. Hon gjorde comeback senast, galopperade precis när PU lyfte ut henne i tredjespår, tappade ca 50 meter, speedade ikapp fältet och fortsatte hela vägen in i mål och vann ändå. I slutet av november... Så visst är även hon svårbedömd, men fart finns i överflöd och går hon felfritt kanske hon bara är bäst.

Rank: 11-8-12-5-6-9-2-7-13-10-1-4-3-14

 

V86-6, 2140a:

Ett lurigt lopp där jag inte tror på de mest spelade. Tipsettan till 6 Final Dream som såg fin ut senast när han satt fast med gott om krafter kvar. Han är startsnabb men lär knappast ta sig till spets här. Kan dock få en fin resa och kan ta ner de till slut. 2 Viennetta satt även hon fast med allt kvar senast och såg fin ut. Hon är startsnabb och missar knappast ledningen. Kan leda runt om. 5 Rivermere gjorde första starten på två månader senast och såg riktigt fin ut runt sista kurvan. Krafterna tröt dock över upploppet och han behövde loppet i kroppen. Kan öppna hyggligt och få en fin resa. Kan blåsa ner alla till slut. Han har dock aldrig vunnit, men det kanske är dags nu? 1 Staro Kung Fu spräckte segernollan senast och det var via en vass avslutning han gjorde det. Har samma läge igen och han kommer att tappa från start, men går han lika bra till slut som han gjorde senast är han ett segerbud. 8 Usch inledde karriären lovande, men sen blev det lite strul med galopper och nu har han inte startat sen augusti. Svårbedömd och risigt läge gör honom inte till nån het kandidat, men kapaciteten finns och han kan överraska.

Rank: 6-2-5-1-8-3-11-7-12-9-10-4

 

V86-7, Xpress-sprint, 1640a:

3 El Salvador blir favorit här och det begriper inte jag. Han är hyfsad från start men kommer inte till ledningen och möter dessutom tufft motstånd. Nej, han får inte plats på mitt system. Tipsettan istället till 1 Malkin NO som gick bra senast efter en sen lucka. Han är snabb från start, men lär släppa direkt och invänta open stretch istället. Kan blåsa ner de därifrån och är ett hett segerbud här. 4 Hamilton Noa lär få överta ledningen tämligen omgående och därifrån biter han ifrån sig bra. Formen är fin och han gjorde en bra insats senast. Mycket intressant från ledningen! 7 Prins Tandal är i fin form och avslutade sylvasst via open stretch senast till en säker seger. Gammeldansken ser fin ut för dagen och han kan komma flygandes över upploppet och hinna fram.

Rank: 1-4-7-5-3-2-9-8-10-6-11-12

 

V86-8, 1640a:

Som ni kanske har märkt har jag ännu inte presenterat någon spik, men den kommer nu! 1 Ratu Royale minns vi från bl.a Elitloppshelgen förra året då hon drog till med 11,0/1609a från ledningen. Den formen har hon inte än, men hon är på väg mot den efter årsdebuten senast. Hon gick ganska trögt då men höll farten bra och behövde det loppet i sig. Skor på nu betyder att hon inte är lika rapp från start, men jag tror hon spetsar ändå och därifrån blir hon svårslagen. Jag tror hon leder runt om och spikar utan att tveka!

Rank: 1-2-9-11-4-3-7-10-6-12-8-5

 

Systemet ser därmed ut så här:

v86-aby-solvalla-0125Lycka till med liren!