Postat av Niclas 2017-01-10

Drevet mot Sofia är bara löjligt

anna-mix-sofia-aronssonPå lördag startar Anna Mix i Gulddivisionen på Jägersro. Hon gör det som storfavorit och i normala fall hade det varit en högst berättigad sådan. Nu är det dock så att Prix d'Amerique stundar om två veckor och inför det loppet vill man knappast tömma sin häst. I alla fall inte så hon stapplar i mål...

Sofia Aronsson, som tillfälligt har Anna Mix i träning, gick direkt ut i media och sade att det inte blir optimal balans och att man inte heller kommer bomba fram i dödens på lördag. För detta uttalandet har hon fått mycket skit från alla möjliga håll och de flesta menar att hon och Kim Eriksson, som kör på lördag, ska stängas av om inte Anna Mix vinner på lördag.

Sofia har i detta läget agerat mycket bra, tycker jag. Hon har sagt att man inte kommer köra livet ur hästen på lördag och alla vet varför. Hon har varit tydlig med det och inte gömt sig bland en massa floskler som andra tränare hade gjort. Ska man verkligen behöva löpa gatlopp bara för att man är ärlig?

De som gapar mest är spelarna, som säger sig inte ha en aning om hur de ska hantera Anna Mix på lördag. Men det här är väl lite av det det handlar om? Varje vecka sliter man sitt hår över hur loppen kommer bli körda. Redan nu, fyra-fem dagar innan loppet vet vi var Anna Mix kommer att hamna från bricka åtta. Sen är det upp till spelarna att tro om hon hinner fram till seger eller inte.

Jag vet vad jag kommer göra på lördag i alla fall. Jag kommer inte ha med Anna Mix på mitt system, och skulle hon ändå vinna kommer jag finna mig i det. För en mer chanslös storfavorit har väl inte funnits på ett bra tag?

Sofia Aronsson däremot, lär få det hett om öronen oavsett resultat. För det är ju så det funkar i den tiden vi lever i, vinner man inte har man tydligen all rätt i världen att skicka meddelanden och i vissa fall t.o.m hot till tränaren.

Stå på dig, Sofia! Du har gjort allt rätt!