Postat av Niclas 2017-01-07

Inför V75 Romme 7/1

Dags för årets första V75-omgång och då borde man vara taggad och redo, eller hur? Det är inte jag... Jag har dragits med en förkylning sedan julafton och haft svårt för att sova de senaste tre veckorna. Det bidrog sannolikt till att jag igår kväll bara tog helt slut. Därför kom det inga tips igår kväll, men det är kul att det är efterfrågat!

Nu är det lördag och det finns fortfarande gott om tid till att fundera över V75. Så här kommer några av mina spikar och luringar till idag!

 

V75-1: Bör väl stå mellan 3 Top Of The World och 7 Beppe Am? Löpningsförloppet avgör, kommer Top Of The World till spets är nog loppet över. Beppe Am är dock i knallform och värd en seger. 4 Ajlexes Cubano är loppets drag. Han var overkligt bra från dödens senast, visserligen i ett enklare gäng. Från ledningen så kan det gå...

V75-2: Här har jag veckans chansspik i form av 9 X Factor. Han är i toppform, men borde nog ha hållit undan senast ändå. Jag hoppas att Linderoth håller sig lugn och inte förivrar sig här, utan litar på hästens speed och tar de till slut. Men jag tror han vinner i alla fall!

V75-3: Blunda och peka! Dagens svåraste lopp och jag helgarderar. Finns flera bra hästar här och jag tycker det är så många att det inte finns nåt annat att göra än att strecka alla.

V75-4: Alltid lurigt med kallblod när inte de bästa är med. Även här gäller det att strecka så mycket man orkar. 4 Reiug har hög kapacitet och är för lite streckad, 9 Eldvin är väldigt bra när han fungerar, 13 Trippa Undan är i form och blir livsfarlig idag. Sen finns det en drös till...

V75-5: Här hittas dagens bästa spik! 2 Forecast fick aldrig fritt senast och Örjan låg nästan under sulkyn och drog. Hade verkligen allt sparat och såg dunderfin ut. Idag sitter han inte fast och då ska han ha en toppchans att bara köra över det här gänget.

V75-6: Tycker det är läge att gardera den stora favoriten 5 Ioana Hanover här. Hon fick det serverat senast och var väl inte så bra som alla andra tycks tro? 13 Withma var ute mot bl.a Anna Mix senast och hon hade väl varit storfavorit här? Withma blir farlig idag! 2 Dashing Kimberley höll bra i spets senast och jag hoppas att hon körs där idag också. Då kan hon vinna. 15 Velvet Girl är hypersnabb till slut. Varning!

V75-7: 1 Bonbon Mearas susar till ledningen, nåt annat går inte att tro. Sen är frågan om hon håller undan hela vägen? Hon kan vara lite vek den sista biten, men det är rätt förutsättningar idag i alla fall. 3 Globalsatisfaction är en bra häst, men han har blivit behandlad efter senaste starten och man är tveksam över formen. Lite för mycket streckad? 7 Queer Fish såg ut som en dröm senast och kan bli farlig till slut!

 

Lycka till med liren! Nästa vecka är jag tillbaka i sedvanlig stil igen!