Postat av Niclas 2017-01-04

V86 Åby/Solvalla 4/1

v86-0104Efter några dagars vila från travet så är jag nu redo att sparka igång det nya året! Vi inleder direkt med en superjackpot på V86 och en omgång som delas mellan Åby och Solvalla. Det ryktas om besvärliga förhållanden i Stockholm och även här hemma kan det bli en lurig bana då termometern går från kallt till varmt och sen till kallt igen. Omgången som sådan ser vidöppen ut och jag köper inte nån av favoriterna rakt av. Ändå går jag emot mig själv och spikar en av dem, men det kommer vi till senare...

Jag gör som vanligt ett andelssystem för Pressbyrån Svava Uppsala och ni köper era andelar via Tillsammans-sidan på följande länk: http://tillsammans.atg.se/inbjudan/9NU4-VARM-21456

 

V86-1, Mr Lebos xpresstrappa, 2640a:

Favoriten 5 Loke Survive är trög och seg av sig och möter nu tuffare hästar. Jag tror inte ett dugg på honom och han får nöja sig med att vara andra reserv på min kupong. Tipsettan går till 7 Navigator Face som gjorde ett bra lopp senast efter en tids vila. Lär vara klart förbättrad med det loppet i kroppen och trivs mycket bra över distansen. Tål att göra en del själv och är given i segerstriden. 11 Polycrates Face är loppets klart bästa häst kapacitetsmässigt, men han har mer bokstäver än siffror i raden och han går inte att lita på. Senast galopperade han omotiverat med 800 kvar, hade vunnit det loppet från dödens annars. Skulle han få för sig att gå felfritt, då vinner han detta med 50 meter. 6 Malkin är också en galoppbenägen häst. Senast såg han lite förbättrad ut, men givetvis blev det en galopp i sista kurvan och så var den dagen förstörd. Felfri är han med i segerstriden här. Sista strecket går till 4 Thomson som höll bra från dödens senast och visade form. Kan skrälla med en optimal resa.

Rank: 7-11-6-4-9-5-8-3-2-10-1

 

V86-2, 2640a:

7 Reggae Hall fick en drömresa senast och behövde inte göra mycket själv förrän sista 400. Avväpnade ledaren med lätthet och gick undan till en ganska intetsägande seger. Gjorde ett desto bättre lopp näst senast då han från dödens fick ge sig kort före mål. Formen är i alla fall på topp och han har en intressant och överkomlig uppgift här. Han kan inte öppna något utan får ta dem på styrka under slutvarvet. Jag tror att han är tillräckligt stark och bra för att vinna här och jag chansspikar! Favoriten 3 Fighting Bax avslutade vasst senast efter en sen lucka, men jag har ingen känsla för att han vinner detta...

Rank: 7-6-1-3-2-9-5-4-10-8

 

V86-3, Yularas lopp, Xpress-stoet, 1640a:

Här blir 2 You Know Me favorit efter uppvisningen senast, men hon är inte att lita på och nu möter hon bättre motstånd. Jag sätter dit henne som första reserv och går på tre andra hästar istället. Förstahästen för min del är 5 Snow Angel som flög fram över upploppet senast efter en sen lucka. Hon såg riktigt fin ut och nu får hon Stefan Söderkvist i vagnen, vilket ju är ett jätteplus. Avslutar hon lika vasst som senast blir hon intressant här. Riskerar dock att bli dagens skrikhäst nummer ett. 7 Unique Sisa avslutade bra senast men kunde inte hinna fram till en bra vinnare. Hon är som bäst till slut då hon har en vass avslutning och är hon bara med till upploppet är hon med i segerstriden. 6 Rikki Tikki Tavi är trög av sig, men också stark och tål att göra en del själv. Mötte hyfsat bra motstånd senast och hängde med bra från dödens då. Lättare emot ikväll och hänger hon bara med i tempot så kan hon segerstrida.

Rank: 5-7-6-2-3-9-11-4-1-8-12-10

 

V86-4, 2140a:

3 Mellby Collector blir klar favorit här och ska vara det, men han har svikit på slutet och ska garderas. Senast blev han lite för pigg i ledningen och gick in i väggen med 200 kvar. Just därför tror jag inte att man vill köra honom i ledningen ikväll och då kan han bli sårbar. Löper han upp till vad han kan är han dock överlägsen. 5 Petter Rags kördes på chans invändigt senast och avslutade vasst när han väl fick fritt kort före mål. Såg fin ut och med en smygresa här kan hans vassa spurt resultera i en seger. 4 Fuzz blixtrar till emellanåt och jag tyckte han gjorde ett bra lopp senast. Han är snabb ut och kommer han till ledningen kan han bli väldigt intressant. 6 Paparazzi M gick starkt mellan 700 och 150 kvar senast, sen ebbade speeden ut. Men han såg fin ut och med en lite bättre resa ikväll kan han bli farlig. 2 Xceed GT fick en drömresa senast med rygg fram till upploppet och krigade sig förbi till slut. Med en liknande resa ikväll kan han ta andra raka.

Rank: 3-5-4-6-2-11-9-10-8-7-1-12

 

V86-5, Bonareds Victorys lopp, 1640a:

Kvällens överlägset sämsta lopp! Och vad gör man i ett dåligt lopp? Jo, man spikar favoriten... 4 Une Di Poggio är ingen stjärna på något sätt, men hon såg fin ut senast då hon efter en invändig resa avslutade bra via open stretch. Formen är bra och distansen är den rätta för henne. Motståndet är dessutom sorgligt svagt och jag skulle vilja säga att hon har en straffspark här. Nu är hon dock inte att lita på själv heller, men jag tror att Uhrberg har god hand med henne och at han hjälper henne felfri runt banan och ser till att skära mållinjen först.

Rank: 4-3-5-7-10-1-6-8-9-2

 

V86-6, Stolopp, 2140a:

Här har vi en helt oförklarlig favorit i 2 Ditty Bopper. Jag förstår inte hur hon kan vara favorit här, möjligtvis för att det är Örjan som kör... Jag streckar sex hästar här och favoriten ramlar med som andra reserv... Tipsettan till 3 Carisma Mearas som såg kanonfin ut senast när hon satt fast i rygg på ledande/vinnande Lindsey Vonn. Det var ett klart fall framåt och visad form igen för Carisma Mearas. Hon är ruskigt kvick från start och att det blir ledning är det ingen tvekan om. Sen hoppas jag att Susanne kör där, då har de en bra vinstchans. Tyvärr vågar jag inte lita på det och garderar. 10 Fideli Star kördes offensivt senast och det blev dödens med 1200 kvar. Knäckte ledaren med 500 kvar men fick sen lite stumma ben till slut. Föll dock med flaggan i topp och visade form. Går bra bakifrån också och är given i segerstriden här. 7 Luckyline America gick riktigt vasst sista 500 senast och gick undan till en snygg seger. Såg riktigt fin ut och får hon en fin resa igen är hon med och slåss om segern även här. 1 Ice Wine gick hyfsat senast och är inte så tokig. Har ett intressant läge här och får en fin resa. Med fritt i tid kan hon avsluta bra och är inte borta. 6 MT Khila håller sin fina form och gick bra senast också. Kan få en fin resa här och ska inte nonchaleras. 12 So Nobel Gede fick en sen lucka senast och gick bra då. Risigt läge såklart, men kan avsluta vasst och är inte helt borta.

Rank: 3-10-7-1-6-12-5-2-9-8-11-4

 

V86-7, 2140a:

11 Gunell Palema hamnade i dödens senast men det bekom henne inte det minsta. Såg slagen ut in på upploppet men höll farten bäst och kom tillbaka till seger. Hon är i bra form nu och kan brotta ner hela gänget till slut. 6 Pokemon Ås gick bra i V75-finalen senast och håller sin fina form. Lite enklare emot nu och han ska ses som ett hett segerbud här. 3 Valentino Strix kördes fram i dödens med varvet kvar senast och såg stenklar ut runt sista kurvan men kunde inte ta sig förbi Hades Håleryd till slut ändå. Man kan sätta ett litet frågetecken för skallen efter det loppet, för visst borde han ha vunnit? Löper han upp till vad han kan är han förmodligen överlägsen här. 2 New Muscle Ås hamnade i fjärde inner i dimman förra onsdagen och hur han hamnade där vet ingen mer än Veijo. Han fick inte fritt sen men såg inte ut att ha så mycket sparat ändå. Går dock klart bäst i spets och han är startsnabb, så Veijo borde sikta på ledningen ikväll. Kan ramla undan därifrån. 9 Unity Knick var med i en tuff V75-final senast och avslutade ganska bra. Enklare emot nu och kan dyka upp i segerstriden.

Rank: 11-6-3-2-9-7-4-10-1-8-5

 

V86-8, Stolopp, 1640a:

7 Dedes Mythical har avslutat vasst på slutet men inte hunnit fram till seger. Såg jättefin ut senast och är i kanonform. Hon är värd en seger nu och den kan mycket väl komma ikväll. 9 Tarragona Ås var stinglös senast och hängde bara med. Kan bättre än så och ska kunna blanda sig i det hela ikväll. 5 Laura Roc gav sig lite väl enkelt från ledningen senast men det var ändå ett fall framåt. Hon är snabb ut och kommer hon till ledningen säljer hon sig dyrt. 4 Swiss Account har bra fart för klassen men är också hopplöst osäker. Hon är också snabb ut och blir det hon som sitter i ledningen och går felfritt är hon med i striden. Sista strecket går till comebackande favoriten 8 Natalie De Vie. Hon är tveklöst fältets bästa häst, men formen är ju minst sagt svårbedömd. Kapaciteten är dock skyhög och hon kan slå till direkt.

Rank: 7-9-5-4-8-2-6-10-3-12-11

 

Andelssystemet ser därmed ut så här:

v86-aby-solvalla-0104Lycka till med liren!