Postat av Niclas 2016-06-16

En vinnare på Åby 16/6

Jag har medvetet legat lågt med travet under veckan. Dels har jag inte hittat något roligt drag, men dessutom så är det ju Euro 2016 som tar upp en hel del tid och ork. Men nu när det börjar närma sig helg och V75 kommer orken tillbaka!

Kollade in Åbys lopp till ikväll och jag hittade en fin vinnare direkt i V64-1. Och när han inte blir favorit så är det givet att lira honom ikväll:

Tango Vang Åby 0616Åby lopp 4, V64-1, 5 Tango Vang

Tango Vang har vi sett på V75 flera gånger det senaste året och han har gjort det riktigt bra. Efter en liten downperiod i april kom han tillbaka under Elitloppshelgen i Lärlingseliten och hade en hel del otur under slutrundan. Han satt fast i rygg på ledaren när denne kastade ankar med 550 kvar och blev dragen bakåt till sista häst. Kom ut ett spår med 300 kvar men satt då fast återigen. När hästen utvändigt galopperade fick han fritt och han gick då till attack, men var så pigg att han hade svårt att hålla ordning på benen. Det blev lite för mycket för honom och han galopperade på upploppet, men lyckades ändå rädda tredjepriset till slut.

Med det loppet i kroppen lär han gå framåt rejält formmässigt och han kvällens motstånd är lättare än de han brukar möta. Den långa distansen ser jag mest som en fördel så han är stark och tuff. Han är ganska startsnabb om man väljer att ladda med honom, men i det här lilla fältet kanske man väljer ett annat upplägg. Jag tror, oavsett resa, att han vinner detta loppet och vi får troligen runt 5 gånger degen på honom. Dessutom är det ju en bra V64-spik att inleda med.

Lycka till!